вівторок, 28 серпня 2018 08:30

Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день

Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день
Успіння Пресвятої Богородиці православні українці відзначають у вівторок, 28 серпня. В народі його також часто називають Перша Пречиста. Фото - Kolobok.ua

Успіння Пресвятої Богородиці православні українці відзначають у вівторок, 28 серпня. В народі його також часто називають Перша Пречиста.

За церковним повір'ям, після смерті Богородиці апостоли поклали її тіло в гробниці-печері, заваливши вхід великим каменем. На третій день до них приєднався відсутній в день Успіння Фома, який дуже страждав від того, що так і не встиг попрощатися з Божою Матір'ю. На його слізні молитви апостоли відвалили від входу в печеру камінь, щоб і він зміг попрощатися з тілом померлої Пресвятої Діви. Але тіла не було, тільки одяг, від якого йшли неймовірні пахощі.

Що не можна робити в день Успіння Пресвятої Богородиці

Не можна сваритися з рідними і близькими. Молодим дівчатам 28 серпня не можна стригти волосся і викидати його. Таким чином вони можуть "викликати сльози Діви Марії". На Успіння не можна ходити босоніж - вважалося, що так можна зібрати всі хвороби, так як роса в цей день - це сльози природи про те, що Богородиця залишила цей світ і не може перебувати з людьми і допомагати їм. Не можна в цей день брати в руки колючі і ріжучі предмети, а також варити їжу. Віруючі ламають хліб руками, так як ножем користуватися не можна - вважається, що це призводить до серйозних захворювань. Не можна одягати старе або незручне взуття - щоб уникнути проблем в житті: якщо натрете ногу в цей день, то чекає важке, повне проблем і невдач життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кохання, прибутки і погоду - як ворожать на Спаса

Не бажано в цей день розпалювати вогонь, щоб не привертати різні напасті в дім. Не можна працювати - ні в городі, ні в домі.

19 серпня українці відзначали Яблучний або Другий Спас - Преображення Господнє. Цей день символізує кінець літа.

Зараз ви читаєте новину «Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути