Ексклюзиви
понеділок, 07 серпня 2023 05:50

Успіння праведної Анни: що треба знати вагітним жінкам про цей день

Успіння праведної Анни: що треба знати вагітним жінкам про цей день
На Успіння праведної Анни є головні заборони для вагітнихФото: pokupon

7 серпня церква вшановує Успіння праведної Анни - матері Богородиці.

Анна народилася в I столітті до н.е. у Вифлеємі, а Вона була одружена з Іоакимом. Дітей у них не було.

Відомий випадок, коли Іоакиму під час великого свята заборонили принести жертву Богові - тому що в нього немає дітей. Чоловік сильно засмутився, пішов у пустелю і став там молитися. До нього з'явився ангел і розповів, що його дружина скоро народить дочку. Цю ж звістку ангел приніс і Ганні.

Що означає Успіння праведної Анни

Народилася вона у сім'ї першосвященника в I столітті нашої ери, в юності стала дружиною Іоакима та переїхала з ним до Назарета Галілейського. На жаль, у пари не виходило завести дітей до самої старості. Це їх надзвичайно засмучувало, адже у євреїв того часу безпліддя вважалося прокляттям. Якось Анна проходила під лавровим деревом, побачила на ньому гніздо з пташенятами та почала молитися Богу, щоб той послав їй та Іоакиму дитину. Вона навіть пообіцяла присвятити дитя служінню Господу, якщо її прохання буде почуте. Відразу після того, перед Анною з'явився ангел Гавриїл і повідомив, що скоро в неї народиться дитина Марія.

В той же самий час Іоаким молився в пустелі за дітей. До нього також прилетів ангел, який розповів, що Господь подарує йому з Анною дитину та наказав якнайскоріше вертатися до Єрусалима.

Через дев'ять місяців у Анни народилася дочка, яку вона назвала Марією, пам'ятаючи настанови ангела. До трирічного віку її виховували батьки, а потім віддали на служінню Господу до храму. Після введення Марії в храм Іоаким помер (йому було вже 80 років), Анна пережила його на три роки і померла у віці 79 років.

Що не можна робити в цей день

Вагітним жінкам цього дня заборонено працювати. Вважалося, що будь-яка справа майбутньої матері позначається на житті і здоров'ї дитини. Наприклад, якщо вона буде шити і заплутається нитка, то пуповина може обплутати шию немовляти під час народження.

Не можна влаштовувати гучні та веселі гуляння. Не можна лаятися, лихословити, ображати інших. Краще провести день в молитві та прислухатися до себе.

Що можна робити

Праведна Анна - покровителька шлюбу і породіль, а також усіх бідних, домогосподарок. Цього дня святій потрібно помолитися, щоб Бог послав дітей тим, у кого їх немає, а також попросити про сімейне щастя, здоров'я дітей.

Молитви до праведної Анни, які потрібно читати в день Успіння святої

Заступницька молитва:

Із серцем, повним найщирішої пошани, припадаю перед Тобою, блаженна свята Анно!

Ти – це упривілейоване й особливо улюблене сотворіння, яке своїми надзвичайними чеснотами й святістю заслужило собі в Бога на найвищу ласку: дати життя скарбниці всіх ласк, тій блаженній між жінками, Матері Воплоченого Слова, Пресвятій Діві Марії.

Прошу Тебе, наймилостивіша Свята, зволи прийняти мене до числа Твоїх праведних слуг.

Молитва майбутньої матері за заступництвом св. Анни:

Преславна мати Анно, Всевишній Господь зробив тебе захисницею і заступницею всіх вaгiтних. Ревно прошу тебе, поблагослови мене і дитя моє, яке я ношу під сеpцем, і нехай обдарує його Господь благими задатками. Усвідомлюючи, що вже тепер, перед пoлoгами, я відповідаю за моє дитя, благаю Тебе про допомогу. Випроси для мене побожне життя, святу молитву і благочестиві думки. Свята мати Анно, допоможи мені у важкий час моїх пoлoгів. Дай мені тоді міцне терпіння і жеpтовну любов до Бога. І нехай незабаром стане дитя моє дитям Божим через святе Хрещення, а через добре виховання – вірним дитям Святої Церкви Господа. Свята мати Анно, на тебе покладаюся. Амінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День близнюків: як змінились за три роки єдині в Україні ідентичні дівчатка

Молитва святiй Аннi, яка допомагає зaвагiтнiти:

О славна Свята Анно! Ти повна співчуття до тих, що закликають Тебе, і повна любові до тих, що стpаждають. Придушені тягарем моїх бід, я впаду до Твоїх стоп і покірно благаю: візьми під Твою особливу опіку мій намір, котрий я нині подаю Тобі… ( Просити ). Будь ласка, престав його Твоїй Доні, Пречистій Діві Марії, і помісти його перед Троном Ісуса, щоб Він допровадив цей намір до щасливого завершення. Але, передусім, дістань для мене ласку колись побачити Його цілу вічність разом з Тобою і з Марією, і з усіма Святими. Амінь.

Добре на це церковне свято грати весілля і хрестити дітей. Шлюб буде щасливим, а дитина знайде захист на небесах.

Цього дня прийнято починати копати картоплю. Вона ж була і головною стравою цього дня . Чим більше страв з неї приготуєш, тим багатшим буде рік. Також за старих часів цього дня ходили по гриби та ягоди.

Серпень багатий на важливі релігійні свята. Зокрема, за церковним календарем в останній місяць літа українці святкуватимуть Успіння праведної Анни, Успіння Пресвятої Богородиці, Преображення Господнє.

Їх святкуватимемо за старим календарем. Після 1 вересня в Україні вже діятиме новий календар і дати важливих церковних свят зміняться.

Зараз ви читаєте новину «Успіння праведної Анни: що треба знати вагітним жінкам про цей день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути