пʼятниця, 24 серпня 2007 11:27

Ющенко скликає конституційну раду для розробки нової Конституції

Ющенко скликає конституційну раду для розробки нової Конституції
Президент України Віктор Ющенко ініціює скликання національної конституційної ради, яка розробить проект нової редакції Конституції України. Про це він сказав, виступаючи на урочистостях, присвячених Дню незалежності на Софійській площі в п"ятницю у Києві.

"Ми починає конституційне оновлення. Я ініціюю скликання національної конституційної ради, яка розробить проект нової редакції Конституції України. Цей процес - справа не одного дня, але ніхто не зуміє його затягнути. Він також не може бути заручником виборів, оскільки має глибинне значення для країни і для кожного з нас", - сказав Ющенко.

"Я твердо повторюю те, що говорив два місяці тому, на День Конституції - Основний закон буде схвалений на всенародному референдумі", - підкреслив він.

Президент відзначив необхідність ефективних інструментів звітності політиків перед виборцями. "Відміна депутатської недоторканності, оновлення влади і удосконалення Конституції - це ряд першочергових, насущних кроків", - сказав він.

Ющенко також заявив, що "послідовно і категорично" наполягає на реалізації нової соціальної політики. "Економічне зростання люди повинні відчувати не зі слів членів уряду, а в щоденному побуті", - відзначив президент.

Крім того, він підкреслив, що Україні гостро необхідна нова гуманітарна політика. "Я різко відкидаю чергові спроби нав"язати країні ідеологію малоросійства і жадаю чужих традицій", - сказав Ющенко.

"Ми - велика сучасна світова нація. Нам потрібна сучасна стратегія культурного відродження і культурної єдності країни. Її сенс - проукраїнський, проєвропейський і, безумовно, шанобливий до потреб кожного представника окремішніх національних громад і меншин", - підкреслив президент, додавши: "Як Глава держави я втілю цю вимогу, незалежно від виборчих пристрастей, попри політичні колізії, з волі людей і задля людей".

Ющенко ще раз підкреслив, що вибори дають Україні шанс. "Після виборів політична невизначеність повинна відійти в минуле", - сказав він, відзначивши, що внутрішнє життя нації мусить увійти в русло спокійної, поступальної і продуктивної праці.

"Мета України – бути впливовим і конструктивним учасником європейського і світового життя. 

Маємо розширити поле добросусідської регіональної політики, остаточно облаштувати кордон, конкретними проектами продовжити інтеграційні процеси Об"єднаної Європи – від політики до енергетики і культури", - відзначив президент.

"Вже наступну річницю незалежності треба зустріти з конкретними результатами політичних, конституційних, соціальних змін. Сильна, непохитна держава. Демократія проти узурпації влади і тиранії. Економічне зростання, яке працює для кожної людини. Підзвітність політика перед виборцем. Це – ключові наші орієнтири", - підкреслив Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко скликає конституційну раду для розробки нової Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути