пʼятниця, 26 лютого 2010 16:41

Ющенко наостанок нагородив найвідомішого мольфара України

Ющенко наостанок нагородив найвідомішого мольфара України
Портрет дочки попереднього глави держави написав методист Івано-Франківського навчально-методичного Центру народної культури і туризму Мирон Левицький.

Картина 30х40 см написана на тканому полотні олійними фарбами. Софійка вбрана у білу блузку, вишиту червоними маками. Портрет зроблено на фоні природи Галицького Дністра. Називається "Сонечко сходить".

"Я зазнимкувався у палаці "Україна" з Ющенком та Софійкою під час творчого звіту області. Дуже хотів йому на день народження приємність зробити. Подумав, що власних портретів має вже достатньо, а ось дочку точно ще ніхто не малював", - сказав сьогодні у телефонній розмові Gazeta.ua Мирон Левицький.

Трудився у вихідні протягом місяця. Роботою, каже задоволений. Аналогічні дарунки робить родичам та знайомим на ювілеї та Дні народження. На замовлення не малює. Портрети художника отримали голова ОДА Микола Палійчук та його дружина. Чимало робіт у Канаді та Америці.

Портрет Софійки Мирон Левицький сьогодні вручив Палійчуку під час церемонії відзначення діячів Прикарпаття високими державними нагородами. Той обіцяв передати Ющенкові.

"Очі її. Це точно", - сказав Микола Палійчук, розглядаючи картину.

Сьогодні, 26 лютого, у Івано-Франківську з рук голови ОДА Миколи Палійчука ордени "За заслуги","Княгині Ольги" та звання "Заслуженого працівника культури" отримало 19 прикарпатців.

Заслуженими працівниками культури стали й Мирон Левицький та Михайло Нечай.

Михайло Нечай - керівник аматорського фольклорно-етнграфічного ансамблю дримбарів "Струни Черемоша". Тут він грає й співає вже 40 років. Втім, мешканець села Верхній Ясенів Нечай більше відомий на Україні як мольфар та цілитель. Його неодноразово навідував Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наостанок нагородив найвідомішого мольфара України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути