середа, 04 листопада 2009 16:43

Уряд Ізраїлю засвідчить вину Джона Дем"янюка

Уряд Ізраїлю засвідчить вину Джона Дем"янюка

Німецькі дослідники вважають, що Іван Дем"янюк причетний до страт євреїв у польському Собіборі.

На процесі у справі українця за походженням Джона Дем"янюка одним зі свідків сторони звинувачення буде уряд Ізраїлю. Як пише газета The Jerusalem Post, про це офіційно заявила представник прокуратури Мюнхена.

Початок процесу намічено на 30 листопада. Очікується, що він завершиться в травні 2010 року. За цей час будуть заслухані свідчення 23 свідків.

Дем"янюка звинувачують у причетності до загибелі 27900 в"язнів концтабору Собібор, в якому він працював охоронцем. У травні 2009 року він був виданий Німеччині владою США.

Обвинувачений знаходиться в похилому віці, йому 89 років. У зв"язку з поганим станом його здоров"я судові засідання будуть тривати не більше трьох годин на день.

У 1988 році Дем"янюк був засуджений в Ізраїлі до страти за злочини проти людства, проте в 1993 році обвинувачення з нього були зняті. Як з"ясувалося, його прийняли за іншу людину. Проте в ході слідства ізраїльська влада зібрала інші докази добровільної співпраці Дем"янюка з нацистами.

Сам Дем"янюк не згодний з висунутими звинуваченнями. За його словами, з 1942 по 1945 роки він сам був ув"язнений в концтаборі як військовополонений.

За матеріалом: Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Уряд Ізраїлю засвідчить вину Джона Дем"янюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути