вівторок, 29 вересня 2009 09:40

Юристи Поланські спровокували його арешт

Юристи Поланські спровокували його арешт

Арешт Романа Поланські у суботу міг стати наслідком дій його юристів. Як передають польські ЗМІ, в липні до суду в Лос-Анджелесі вони вислали листа, в якому оскаржили бездіяльність прокуратури. З неофіційних джерел американського видання "LA Times" відомо, що події у Швейцарії стали відповіддю на той документ.

З липня апеляційний суд Каліфорнії отримав від юристів Поланські два листи, в яких заявлялося про замороження всяких обвинувачень проти режисера, висунутих понад 30 років тому за інтимні стосунки з 13-річною дівчиною.

Юристи поскаржилися на бездіяльність прокуратури, яка протягом 30 років з часу, коли Поланські був запідозрений у порушенні закону, тобто знаходився поза юрисдикцією, ні разу не заявляла про його екстрадицію. Якби вони це зробили, то справу і помилки у справі було би заслухано. У такому випадку, на думку юристів, - Поланські міг би зітхнути з полегшенням.

Через 20 днів вислали наступного листа, відповідно до якого, за весь час не зробивши жодної дії для екстрадиції Поланські, прокурори мали намір зберегти "неконституційний статус-кво", обрікаючи режисера на перебування поза межами США.

За даними "LA Times" в прокуратурі, саме ці листи спровокували відомі дії прокуратури. Коли у серпні на сторінках інтернет-видання швейцарського фестивалю з"явилися повідомлення, що його гостем буде Поланські, слідчі вирішили скористатися з ситуації.

Офіційно прокуратура не коментує нічого, натомість повідомила щодо попередніх спроб затримання режисера, "що вони не були ефективні, але були", сказала прес-секретар прокуратури Санді Гіббонс.

За матеріалом: TVN 24

Зараз ви читаєте новину «Юристи Поланські спровокували його арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути