середа, 08 серпня 2007 08:11

УНП вимагає заборонити спорудження монумента "Жертвам ОУН-УПА"

Українська народна партія вимагає від Кабінету міністрів заборонити будівництво в Сімферополі антиукраїнського монументу жертвам ОУН-УПА.

Як повідомили у прес-службі УНП, про це заявив голова Кримської організації Української народної партії Олег Фомушкін у зв`язку із затвердженням проекту пам"ятника "жертвам терору ОУН-УПА "Постріл у спину"", який споруджується з ініціативи КПУ та інших проросійських організацій Криму.

Фомушкін аргументує таку вимогу в першу чергу положенням чинного українського законодавства, згідно з яким "місцева влада має повноваження ухвалювати рішення щодо встановлення пам`ятників місцевого значення, однак не має такого права щодо пам`ятників загальнонаціонального масштабу, як-от з тематики боротьби ОУН-УПА". "Такі рішення – компетенція центральної влади, і саме вона повинна закликати місцеву владу дотримуватися закону", - наголошує голова Кримської УНП.

Фомушкін повідомив, що "Кримська УНП вже готує позов до суду проти мерії Сімферополя", який подасть у разі відсутності реакції з Києва.

"Мільйони українців стали жертвами комуністичного терору, загинули в таборах Леніна, Сталіна та Брежнєва, а КПУ ініціює спорудження пам"ятника жертвам ОУН-УПА – єдиній силі, яка боролася проти комуністичного режиму в Україні", - зазначає Фомушкін. Він переконаний в необхідності "встановити в центрі Києва, Сімферополя та інших обласних центрів України монументів жертвам комуністичного режиму, адже у більшості українських сімей родичі загинули від голодомору або в сталінсько-ленінських застінках".

"Треба нарешті припинити перекручування історії – зі справжніх катів робити героїв, а з героям творити імідж катів", - підсумував голова Кримської УНП, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «УНП вимагає заборонити спорудження монумента "Жертвам ОУН-УПА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути