субота, 20 березня 2010 18:05

Уникнути армійської служби дозволяють 22 закони

Уникнути армійської служби дозволяють 22 закони

Міністр оборони Михайло Єжель підписав наказ про звільнення у запас військовослужбовців і черговий призов. У квітні-травні на строкову службу підуть 26 тисяч чоловіків.

Про це повідомляє Департамент преси та інформації Міноборони.

На півтисячі призовників 1985-1992 років народження стане більше у лавах Збройних сил. У внутрішніх війська Міністерства внутрішніх справ служитимуть 5100 осіб, у Державній спеціальній службі транспорту – 900.

Загалом до армії підуть на 450 чоловіків менше, ніж торік восени. Призовна кампанія 2010 року обійдеться держбюджету в 1 мільйон 677 тисяч гривень.

"Україна має більш ніж достатні мобілізаційні ресурси. Призовний контингент сягає понад 800 тисяч чоловіків при загальній чисельності армії близько 192 тисяч військовослужбовців, - каже Gazeta.ua Анатолій Лопата, колишній начальник Генштабу Збройних сил. - Але набирати більше, ніж 26 тисяч призовників, держава не може собі зараз дозволити – бракує грошей. І нове керівництво армії розуміє це. Якби були кошти на достатнє комплектування Збройних сил сучасною військовою технікою, належне утримання особового складу, чисельність армії зросла б і до 250 тисяч. Змінився б і якісний склад призову. Зараз на службу забирають юнаків із найбільш соціально незахищених і так званих складних сімей, часто зі слабим здоров"ям. Діти з родин із більшим достатком вступають у вищі навчальні заклади й отримують відстрочку від служби, встигають обзавестися родиною, парою дітей - і армія їх оминає. Хоч перед законом про військовий обов"язок і військову службу всі рівні, але аж 22 закони дозволяють уникнути солдатської служби".

Зараз ви читаєте новину «Уникнути армійської служби дозволяють 22 закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути