четвер, 25 лютого 2016 14:58

ЮНЕСКО відмовив Путіну з приводу Херсонеса

ЮНЕСКО відмовив Путіну з приводу Херсонеса
фото: Вікіпедія

ЮНЕСКО не визнає, що музей-заповідник "Херсонес Таврійський" знаходяться під відповідальністю Росії. Про це заявляє постійний представник РФ при Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури Елеонора Митрофанова, пише Апостроф.

"На сьогоднішній день ЮНЕСКО не визнає нас. Було голосування в ООН, що поки Крим не визнано російським в міжнародно-правовому розумінні цього питання", - пояснює чиновник.

Також не визнає музей російським і офіційна влада України.

"Україна виходить з того, що цей об'єкт культурної спадщини належить Україні, ніякі російські закони там не діють, що де-факто не так", - додала Митрофанова

До складу заповідника "Херсонес Таврійський" входять стародавнє городище і середньовічні фортеці Чембало і Каламита. Був включений до світової спадщини ЮНЕСКО 23 червня 2013 року. Торік президент Росії Володимир Путін підписав указ в якому відніс музей до особливо цінних об'єктів культурної спадщини Росії.

Нагадаємо, торік у червні в музею виник скандал, коли колектив відмовився працювати під керівництвом священика Сергія Халюти, призначеного рішенням глави окупаційної адміністрації Севастополя Сергієм Меняйлом.

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО відмовив Путіну з приводу Херсонеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути