Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 15:28

Померла солістка шведського гурту Roxette Марі Фредрікссон

  Солістка групи Roxette Марі Фредрікссон померла від тривалої хвороби.
Солістка групи Roxette Марі Фредрікссон померла від тривалої хвороби.

9 грудня померла солістка шведського гурту Roxette Марі Фредрікссон. Їй був 61 рік. Причиною смерті стала тривала хвороба.

Сумну новину підтвердили представники гурту, близькі Марі та її напарник за гуртом Пер Гессле. На офіційних сторінках артиста та колективу з'явилося чорне фото, на якому зображене ім'я Фредрікссон з датами її народження та смерті.

"З великим сумом ми повинні повідомити, що одна з наших найбільших і улюблених артисток пішла з життя. Марі Фредрікссон померла вранці 9 грудня в апартаментах від своєї давньої хвороби", - йдеться у повідомленні менеджерки Roxette Марі Дімберг.
На смерть Фредрікссон відреагував її старий друг і співзасновник Roxette Пер Гессле.

"Час летить так швидко. Таке відчуття, що зовсім недавно ми з Марі сиділи в моїй маленькій квартирі в Хальмстаді і ділилися мріями. І як фантастично все склалося! Дякую Марі, спасибі за ВСЕ. Ти була по-справжньому унікальним музикантом, співаком на рівні,, який ми навряд чи коли-небудь знову відчуємо. Ти розмалювала мої чорно-білі пісні найкрасивішими квітами. Ти була моїм прекрасним другом понад сорок років. Я пишаюся і щасливий, що отримав від тебе так багато часу, таланту, тепла, щедрості і гумору. Вся моя любов до тебе і твоєї сім'ї. Світ ніколи таким, як раніше", - сказав він в коментарі шведському виданню Expressen.

Марі Фредрікссон тривалий час боролася з раком мозку, який у неї діагностували у вересні 2002 року. Але 2010 вона знову почала виступати у Roxette і проводила світові турне. Марі була заміжньою за шведським композитором Мікаелем Боіошем, у неї лишилося двоє дітей.

Група Roxette почала існування у 1986 році. Марі Фредрікссон заснувала її разом з тоді вже відомим в Швеції музикантом Пером Гессле. Фредрікссон грала в ній з перервами до 2015 року, коли все-таки вирішила піти зі сцени. Імовірно, причиною стала хвороба. За ці роки музиканти отримали 8 номінацій на Греммі, вигравши дві нагороди в 1991 році.

Зараз ви читаєте новину «Померла солістка шведського гурту Roxette Марі Фредрікссон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути