вівторок, 21 липня 2009 14:52

Укрпромбанк продовжує добиватися рекапіталізації

Укрпромбанк продовжує добиватися рекапіталізації

Тимчасова адміністрація Укрпромбанку (Київ) продовжує добиватися санації банку, повідомляється в прес-релізі кредитно-фінансової установи.

"У даний час продовжується активна робота тимчасової адміністрації банку спільно з Національним банком, Міністерством фінансів, Кабінетом міністрів України за рішенням питання про санацію банку, рекапіталізацію, відновлення його платоспроможності і нормальної операційної діяльності. Тимчасова адміністрація Укрпромбанку робить все, щоб завершити цю роботу в найкоротші терміни і сподівається на розуміння з боку вкладників, клієнтів і кредиторів банку", - наголошується в повідомленні.

Як нагадується в прес-релізі, за рішенням Кабінету міністрів України, Укрпромбанк включений в державну програму рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів, реалізація якої дозволить відновити нормальну діяльність Укрпромбанку і виконати всі зобов"язання банку перед вкладниками.

"З метою підготовки до рекапіталізації тимчасова адміністрація Укрпромбанку здійснила всі необхідні дії. Розмір статутного капіталу банку був приведений до реального розміру його капіталу; була розроблена, узгоджена з Національним банком і передана в Міністерство фінансів індивідуальна програма рекапіталізації Укрпромбанку, що передбачає перереєстрацію банку в публічне акціонерне товариство в процесі рекапіталізації.

Також були проведені переговори із зовнішніми кредиторами, результатом яких є досягнення домовленості про реструктуризацію 95% зовнішніх боргів банку, що становлять $120 млн. У Міністерство фінансів передані листи кредиторів, якими вони висловлюють своє бажання і можливість реструктуризувати борги Укрпромбанку, за умови його рекапіталізації державою", мовиться в повідомленні.

Як повідомлялося, для виконання попередніх умов для рекапіталізації за рахунок засобів держбюджету статутний капітал банку зменшений на 99,95%, або на 1,559 млрд грн, - до 0,836 млн грн у зв"язку із зниженням вартості чистих активів шляхом пропорційного зниження номінальної вартості внесків всіх учасників.

НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Укрпромбанк з 21 січня 2009 року. 21 липня 2009 року закінчується термін дії мораторію на задоволення вимог кредиторів банку. Як повідомили агентство в Національному банку України, у вівторок продовжуються консультації представників НБУ, Кабінету Міністрів і Укрпромбанка щодо подальших перспектив цієї кредитно-фінансової установи.

Укрпромбанк заснований в 1989 році. Найбільшими учасниками банку на 1 квітня 2009 року були ТОВ "АВС" (34%), ТОВ "КБ "Нафтовий" (32%), ТОВ "Укрпромсервіс" (34%).

Згідно даним Нацбанку України, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18-е місце (9,83 млрд грн) серед 182 банків, що діяли в країні.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Укрпромбанк продовжує добиватися рекапіталізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути