Ексклюзиви
середа, 18 січня 2017 18:44

Ukrlandfarming має стати "священною коровою" для держави - Гончаренко

Ukrlandfarming має стати "священною коровою" для держави - Гончаренко

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман повинні зупинити нападки глави Нацбанку Валерії Гонтаревої на найбільший український агрохолдинг Ukrlandfarming. Про це заявив заступник голови фракції БПП в парламенті Олексій Гончаренко.

"На це потрібно звернути дуже серйозну увагу. Тому що це реальний сектор і компанія Ukrlandfarming - один з найбільших роботодавців і платників податків країни. Сподіваюся, що керівництво країни дуже уважно до цього поставиться і допоможе підприємству, щоб воно ні в якому разі не завалилося і не відбулося якихось непоправних наслідків, тому що це 37 тис. осіб, що працюють в Україні", - завив парламентарій.

За його словами, нападки Нацбанку на агрохолдинг виходять за рамки нормальної практики і загрожують роботі великого товаровиробника.

"Сфера НБУ це банки. І вони повинні розібратися, що сталося з банками "Фінансова ініціатива" і ВіАйБі (афільовані з Ukrlandfarming, - ред.). Але ці розгляди не повинні обрушити компанію, яка є одним з найбільших роботодавців і платників податків країни. Це ключове. Треба розбиратися по закону, тут немає ніяких сумнівів, але ні в якому разі не порушувати роботу підприємства. Тому що це одне з найсерйозніших підприємств країни. Сьогодні у нас таких підприємств, на жаль, дуже небагато, тому ми повинні про них думати і піклуватися. Я взагалі вважаю, що реальний сектор повинен бути "священною коровою". Де є реальне виробництво, хто створює продукт на експорт або для внутрішнього ринку - їм має бути максимальне сприяння і допомогу", - підкреслив Олексій Гончаренко.

Як повідомлялося, власник агрохолдингу Ukrlandfarming бізнесмен Олег Бахматюк звернувся до президента і прем'єр-міністра з проханням втрутитися в конфлікт з главою Нацбанку Валерією Гонтаревою. За словами бізнесмена, НБУ з надуманих причин вивів з ринку банки "Фінансова ініціатива" і ВіЕйБі банк, а зараз проводить інформаційні, юридичні та фінансові атаки на Ukrlandfarming.

Керівництво агрохолдингу зустрічалося з представниками уряду та адміністрації президента, де запропонувало план реструктуризації заборгованості холдингу без будь-яких дисконтів з посиленням застави і з зрозумілими економічними термінами. Однак Гонтарева відкинула пропозицію і розповсюдила через офіційний сайт НБУ недостовірну інформацію про заборгованість акціонера Ukrlandfarming перед державою на суму понад 38 млрд грн.

Олег Бахматюка закликав президента і прем'єра втрутитися в ситуацію, оскільки її подальший розвиток в такому руслі загрожує не лише стабільності підприємства, а й економіці держави.

Зараз ви читаєте новину «Ukrlandfarming має стати "священною коровою" для держави - Гончаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути