пʼятниця, 30 листопада 2018 02:45

Україну накриють снігопади та морози

Україну накриють снігопади та морози
В Україну повертаються морози. Фото: iPress.ua

В Україні очікується прихід справжньої зими з морозами і снігопадами.

30 листопада буде переважно без опадів, лише вдень у південних і більшості центральних областей невеликий сніг, місцями заметіль, а температура опуститься до -20 градусів, прогнозує Укргідрометцентр.

"На дорогах країни місцями ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с, у східній та південній частині пориви 15-20 м/с, в Приазов'ї місцями 25-28 м/с. Температура вночі -10 .. -15, вдень -3 ... -8, на Закарпатті близько 0 градусів (у Карпатах вночі -15.. -20, вдень -7.. -12 градусів), у південних областях вночі -6...-11, вдень 0...-5 градусів. У Криму вночі без опадів, вдень мокрий сніг із дощем, температура вночі -1.. -6, вдень 0...+ 2 градуси", – уточнили в відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шалений вітер і мороз: як українці проведуть останні дні осені

1 грудня сніжно на більшій частині України. Так, у західних областях переважно без опадів. Температура повітря вночі опуститься до -10...-16 градусів, а вдень буде -3...-5 градуси.

У центральному регіоні очікується сніг. Температура повітря вночі -6...-8 градусів, а вдень -3.. -5, а в східних областях буде трохи холодніше: вночі -6.. -9, вдень -2 .. -4.

На півдні місцями сильний сніг. Температура повітря вночі -4 ... -6 градусів, вдень 0.. -2. У Києві опади пройдуть і вдень, і вночі: -6 ... -8, після чого прогріється до -2.

2 грудня синоптики обіцяють більш щадну погоду. Зокрема, невеликі опади у вигляді снігу з дощем пройдуть тільки на сході України. У західних областях температура повітря вночі опуститься до -16 градусів, вдень очікується -3.. -5, а місцями і до +1.

У центральних областях України мороз буде не таким сильним: вночі -6.. -8, а вдень -2... -5. На сході буде похмуро: вночі -4.. -6, вдень -2.. -4, місцями також до +1. На півдні переважно сонячна погода: вночі -4.. - 6, вдень -1.. +1. У Києві без істотних опадів. Вночі буде -6.. -8 градусів, а вдень -2.. -4.

Раніше синоптики спрогнозували хуртовини, снігопади в Україні, уточнивши, що будуть сильні пориви вітру.

Зараз ви читаєте новину «Україну накриють снігопади та морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути