четвер, 01 жовтня 2009 09:03

Українським прикордонникам дозволили не робити відмітки в паспорт на кордоні з РФ

Українським прикордонникам дозволили не робити відмітки в паспорт на кордоні з РФ
Українські прикордонники при перетині українсько-російського кордону можуть не ставити відповідну відмітку прикордонної служби в закордонні паспорти співгромадян, а тільки в міграційну карту.

Про це сьогодні в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" повідомив завідуючий консульським відділом при Посольстві України в РФ Володимир Саєнко.

За словами Саєнка, про дане нововведення поінформовано прикордонні служби України.

"Ми зараз прийняли, згідно з нашим внутрішнім законодавством, що наші працівники прикордонної служби можуть не проставляти. Я недавно повертався з Києва, й сам був учасником. Можна не проставляти. Але в міграційну карту обов"язково", - сказав Саєнко. При цьому він уточнив, що це стосується громадян України.

Завідуючий консульським відділом України додав, що ніяких відміток у внутрішні паспорти громадян ставити не можна, щоб не перетворювати їх на недійсні. Інакше громадяни повинні звертатися з письмовою скаргою в консульство.

Саєнко додав, що на консульських консультаціях в Києві 24-25 вересня це питання поки що не піднімалося, тому що конкретних прикладів не було, хоча раніше такі випадки й були.

"Наші прикордонники знають, що у внутрішні паспорти ставити не можна", - сказав він.

Проте при перетині як з внутрішнім, так і з закордонним паспортом необхідно заповнювати міграційну карту. "Внутрішні й закордонні паспорти - обов"язково оформляється міграційна карта. Вона обов"язкова для громадян України, які в"їжджають на територію РФ, як і для громадян РФ, які виїжджають на територію України. Для того, щоб було видно, коли він в"їхав, і коли виїжджатиме", - повідомив Саєнко.

Зараз ви читаєте новину «Українським прикордонникам дозволили не робити відмітки в паспорт на кордоні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути