вівторок, 04 грудня 2018 08:24

Українським артистам не місце в "русском мире" - журналіст

  Український гурт" Казка "потрапили в російські "пісні року". Фото: eurovision.ua
Український гурт" Казка "потрапили в російські "пісні року". Фото: eurovision.ua

Український журналіст Віталій Портников вважає, що українська музика в Росії не потрібна. Потрібні самі артисти. Запрошення виступати в РФ можна розцінювати в якості наочного доказу того, що українська естрада залишається частиною "русского міра".

"Те, що популярний український гурт KAZKA спростувала можливість спільного виступу з представниками російської "попси" - хороша новина. Українські естрадні виконавці - від співаків до ді-джеїв - повинні, нарешті, зрозуміти одну дуже просту річ. Їх музика в Росії нікому не потрібна. А потрібні вони самі - як наочний доказ того, що українська естрада залишається частиною "русского міра", що в кожному концерті на двадцять російських виконавців може знайтися один "хохол", якому ввічливо поаплодує зал. Звичайно, вони не можуть, як ми, але намагаються", - пише на особистій телеграм-сторінці журналіст.

За словами Портникова, у радянські часи українка Софія Ротару, чукча Кола Бельдій, "Пісняри" і Яак Йоала виконували важливу декоративну функцію - імітували братство народів навколо московського "Блакитного "Огонька". Але ніхто не сумнівався, що справжні пісні виконуються російською мовою московськими виконавцями, а всі інші "туземці" - лише здатні епігони цих самих "справжніх" артистів. Ну а коли "туземці" переходили на російську мову, московський або новосибірський глядач благодушно зворушувався їх акценту: які смішні!".

"Але то були часи імперії, часи, коли Україна була окупована Росією не тільки культурно, а й прямим чином, коли вона була просто російською колонією. Навіщо українським артистам грати принизливу роль масовки "русского мира" я рішуче не розумію . Заради більшого кількість публіки? Заради грошей? Але ніяка публіка, ніякі гроші не замінюють самоповаги творчої особистості", - додає він.

Журналіст переконаний, що українським артистам не місце серед Баскових та Лоліт. В цій солянці, в цьому розсольнику вульгарності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будьте уважні: гурт KAZKA попереджає про фейк

Український гурт KAZKA до обурення українців виявилася у списку російського шоу "Пісня року", заявленого в Німеччині на весну 2019 року. ЗМІ один за одним почали поширювати цю новину, ім'я гурту зникло зі списків артистів, самі ж музиканти закликали слухачів вірити тільки офіційній інформації на сайті колективу.

Зараз ви читаєте новину «Українським артистам не місце в "русском мире" - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути