Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2019 13:42

Український консул розповів про жахливі умови утримання євромайданівця в російській тюрмі

Український консул розповів про жахливі умови утримання євромайданівця в російській тюрмі
Умови утримання і "опіка" Андрія з боку співробітників колонії, мабуть, найбільш жорсткі Фото: Укринформ

Українського політичного в'язня, учасника євромайдану Андрія Коломійця утримують в колонії російського Краснодару, де "найбільш жорсткі умови утримання" в порівнянні з іншими колоніями з українськими громадянами.

Про це Крим. Реаліі розповів виконуючий обов'язки генерального консула України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський.

"Умови утримання і "опіка" Андрія з боку співробітників колонії, мабуть, найбільш жорсткі, порівняно з іншими установами, де містяться наші громадяни, ув'язнені за політичними звинуваченнями. Під час зустрічі консула зі своїм громадянином за бесідою спостерігають 3-4 людини з числа оперативних співробітників. Вони не перешкоджають розмові. В такій ситуації ніяких нарікань з боку ув'язненого не піднімається. Дійсний стан речей, всі новини, дізнаємося вже від дружини", - розповів Малишевський.

"Присутність консула дозволяє ув'язненому триматися впевненіше, знаючи, що тебе підтримують, пам'ятають і кожні два місяці відвідують. На жаль, зі сповіданням ісламу в "православній колонії" важко, Андрій якось справляється, однак це непросто", - говорить він.

Андрія Коломійця відвідали 13 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ув'язнений в Росії українець потребує негайної допомоги

У травні 2018 року Галина Коломієць повідомляла, що у її чоловіка погіршився стан здоров'я. Він страждає хронічними захворюваннями: псоріаз, сильні головні болі і підвищений тиск. У вересні 2018 року розповіла, що йому не надають належної медичної допомоги. Стан здоров'я політв'язнів погіршується.

У червні 2016 року українського активіста євромайдану Андрія Коломійця засудили в Криму до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Його затримали в російській Кабардино-Балкарії в травні 2015 року з підозрою у зберіганні наркотиків, привезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських співробітників спецпідрозділу "Беркут". За словами адвоката Коломійця, з доказів обвинувачення є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми силовиків.

У квітні 2017 року Андрій Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Російська правозахисна організація "Меморіал" вважає політв'язнем Коломійця і вимагає його негайного звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Український консул розповів про жахливі умови утримання євромайданівця в російській тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути