Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 15:58

Українських підлітків знову штовхають на самогубства у групах смерті

Українських підлітків знову штовхають на самогубства у групах смерті
Українці грають у нову небезпечну гру "Червона сова". Фото: vesti-ukr.com

Українці грають у нову небезпечну гру "Червона сова", яку створили за аналогією з "Синім китом". Діти не повинні спати по кілька днів і при цьому виконувати завдання куратора.

Поліція вже порушила кримінальну справу по одному з фактів втягнення київської школярки в гру, повідомляють "Вести".

14-річна Лєра Першко, яка зникла 30 листопада, виявилася учасником гри "Червона сова". Лєра вийшла з дому на вул. Світлицького у Києві і пішла нібито на заняття з англійської мови, але додому не повернулася.

"Знайомі бачили дочку в Умані, про що повідомили в Facebook. Лєра ніколи раніше не тікала з дому і завжди була зразковою дитиною", - каже мама Галина Першко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент "Карлсон" зайшов у гру "Синій кит" - соцмережі тролять Саакашвілі

Пізніше дівчинку таки знайшли знайомі в Умані. Вона була у відстороненому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією в кишені для подальших дій. Не розуміла, чому її шукають. Мала установку, що вона поїхала до бабусі, хоча та живе за 50 км від Умані.

За словами Галини Першко, зараз ведеться слідство. Знайомі дівчини зазначили, а поліція підозрює, що причиною всьому стала гра "Червона сова". У самій поліції справу поки не коментують.

Правила гри "Червона сова" нагадують "Синього кита". Куратори також через соцмережі дають завдання, змушують дітей не спати ночами заради загадкового призу. На YouTube буквально на цьому тижні з'явилося відразу кілька роликів, присвячених "Червоній сові". Наскільки поширена ця гра в Києві, в поліції не змогли відповісти.

За "групами смерті" стоять серйозні фахівці з психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду.

"Правоохоронці знали про це явище і раніше, однак не піднімали цю тему довгий час саме через острах появи ажіотажу. Стрімке зростання популярності "груп смерті" в Україні пояснюємо не "російським слідом". Адже цю тему активно підхопили вітчизняні ЗМІ. Зараз багато дітей почали реєструватись у цих групах не через схильність до самогубства, а через цікавість і своєрідну моду", - пояснив Олександр Гринчак, заступник начальника департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Зараз ви читаєте новину «Українських підлітків знову штовхають на самогубства у групах смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути