четвер, 24 грудня 2009 11:57

Українських моряків у Конго заарештували, щоб відібрати у судновласника вантаж

Українських моряків у Конго заарештували, щоб відібрати у судновласника вантаж

Прокуратура міста Матаді (Конго) заарештувала п"ятеро членів екіпажу теплохода Island of Luck, затриманого в порту на початку жовтня з вантажем рису, зокрема одного росіянина, стверджує його сестра.

У листі родички старшого помічника Віталія Душина (РФ) Анастасії Бажанової, розміщеному в четвер на сайті "Морський бюлетень" говориться, що в середу п"ять членів екіпажу балкера Island of Luck було викликано в прокуратуру Матаді, де вони були допитані у відсутності "дипломатів, без нормальних перекладачів з адвокатом, який явно не на їх стороні".

У телефонній розмові з сестрою В.Душин повідомив: "Зараз нас заарештовують і ведуть у в"язницю. Офіційних звинувачень так і не було пред"явлено. Послові встигли скинути sms з інформацією про те, що з нами сталося".

За словами А.Бажанової, ще четверо затриманих моряків - громадяни України: Антон Коломієць, Іван Дмитренко, Олександр Клімов і Василь Крушенок.

"У них відібрали всі цінні речі і телефони, не давши нормально повідомити судновласника, дипломатів, рідних, що ж з ними відбулося і де їх шукати. Віталій (Душин) якимсь чином встиг забрати свій телефон і подзвонити мені", - пише А.Бажанова.

Як повідомлялося, судно Island of Luck прибуло в порт Конго Матаді 4 жовтня з вантажем рису. До складу екіпажа судна входять, зокрема, 15 громадян України і троє громадян Росії.

За попередніми даними, причина затримання - розправа команди над чотирма громадянами Конго, які незаконно проникли на борт судна, внаслідок чого один з них нібито потонув.

Екіпаж, думка якого приводиться в листі А.Бажанової, вважає, що влада Матаді умисне забракувала вантаж в надії, що судновласник просто його залишить в порту.

"Але той вирішив цього не робити. Тоді конголезці придумали привід, щоб затримати судно і спосіб, щоб змусити власника розщедритися", - пише А.Бажанова.

За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Українських моряків у Конго заарештували, щоб відібрати у судновласника вантаж ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути