пʼятниця, 31 грудня 2021 17:50

Українські військовослужбовці пройдуть навчання в 13 країнах

Українські військовослужбовці пройдуть навчання в 13 країнах
Військові проходитимуть навчання за кордоном. Фото: ua.news

У 2022 році 167 військовослужбовців та працівників Збройних сил України направлять до 13 країн для навчання у військових навчальних закладах.

Відбір кандидатів, які відповідають вимогам, триватиме до 28 січня. Про це повідомляє Міноборони.

Голова відомства Олексій Резніков зазначив, що такі програми навчання військовослужбовців та працівників ЗСУ є важливим внеском міжнародних партнерів у професійний розвиток наших військових на всіх рівнях управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні випробували новий зенітно-ракетний комплекс

"Наш основний потенціал – це люди, які керують технікою, планують операції, котрі аналізують ситуацію. І завдяки нашим міжнародним партнерам, наші військові можуть підвищувати кваліфікацію у найкращих профільних "вишах" та тренувальних закладах за кордоном та впроваджувати євроатлантичні засади вже в Україні. Наступного року наші військові зможуть пройти такі навчання у Британії, США, Туреччині, Німеччині, Естонії, Італії, Латвії, Литві, Австрії, Польщі, Словенії, Румунії та Словаччині", – зазначив голова відомства.

За словами Резнікова, для створення цілісної системи підготовки та подальшого ефективного використання професійного персоналу ЗСУ, у поточному році розроблено та затверджено низку документів, які дозволять придбати військовими спеціалістами нові компетенції.

Цього року загальний обсяг домоги США Україні становив $450 млн. Статистику військової допомоги від країн-партнерів 2021 року.

$275 млн США виділили в рамках програми "Ініціатива сприяння безпеці України", $115 млн - за програмою "Іноземне військове фінансування".

Зараз ви читаєте новину «Українські військовослужбовці пройдуть навчання в 13 країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути