середа, 08 листопада 2023 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська знищили ворожі системи ППО та склади зі зброєю

Сьогодні за добу відбулось 57 бойових зіткнення.

Ворог завдав два ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Ракетні військ уразили вісім артилерійських засобів, два склади боєприпасів, чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію, три станції радіоелектронної боротьби та ще одну важливу ціль противника.

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повідомили про ситуацію на Таврійському напрямку

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Окупанти вели безуспішні штурмові дії у районі Синьківки Харківської області. Наші воїни відбили там шість атак. Від обстрілів постраждало близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Ворог вів безуспішні штурмові дії у районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційного удару поблизу Спірного Донецької області. Під обстрілами було близько 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Наші захисники відбили 22 атаки у районах Богданівки, Хромового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару поблизу Андріївки. Обстріли були у понад 10 населених пунктах.

Авдіївський напрямок

Ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії у районах Кераміка, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Сили оборони відбили там 11 атак. Противник завдав авіаційних ударів поблизу населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Окупанти за підтримки авіації здійснили 15 безуспішних атак у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Були авіаудари біля Олександрополя та Новомихайлівки Донецької області. Від обстрілів постраждало близько 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Росіяни за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії неподалік Старомайорського та південніше Пречистівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Обстріляли понад 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Ворожих обстрілів зазнали Херсон, Новоберислав Херсонської області та Солончаки Миколаївської області.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Українські війська мають успіхи на Бахмутському напрямку фронту.

Зокрема, воїни ЗСУ просунулися вперед на південь від міста. Про це в ефірі національного телемарафону розповів офіцер пресслужби 26-ї окремої артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

За його словами, ЗСУ на Бахмутському напрямку успішно відбивають російські контратаки.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська знищили ворожі системи ППО та склади зі зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути