Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2016 14:07

Українські студенти зможуть їздити у Китай на навчання

Українські студенти зможуть їздити у Китай на навчання

Міносвіти спільно з китайським Фондом допомоги освіті іноземних студентів підписали меморандум про співпрацю. Відповідно до документу, студенти зможуть здобути вищу освіту y трьох університетах Китаю. Як повідомляє прес-служба українського відомства, українці навчатимуться y Північно-західному університеті, Педагогічному університеті Шеньсі або Сіанському університеті іноземних мов.

Студентів для навчання набиратимуть у 2 етапи. Перші двадцять поїдуть до Піднебесної вже y 2017-му році, інші десять – ще через рік, y 2о18-му. Отримати освіту поки можна за трьома спеціальностями: "Міжнародна торгівля", "Журналістика та ЗМІ" і "Китайська мова і література".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський математик створив шолом для снайперів

Якщо освітній проект стане успішним – обсяг співпраці збільшиться, a тому ще більше студентів отримуватимуть освіту в Китаї. За словами президента Міжнародної асоціації торгово-промислових палат Шовкового шляху (SRCIC) Лу Цзяньчжун, їхня країна планує реалізувати цілу серію інвестиціних проектів в Україні. Планується, що майбутня співпраця буде пов'язана з промисловістю, транспортом та реалізацією вільних економічних зон.

Нагадаємо, США виділив 5 мільйонів доларів на навчання українців. Таким чином до 2018-го майже півсотні українських студентів зможуть отримати стипендію SEED Grant. Утім, за умовами програми, після закінчення програми її часники мають повернутися в Україну і вже вдома "інвестувати" свої знання в розвиток країні.

Зараз ви читаєте новину «Українські студенти зможуть їздити у Китай на навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути