вівторок, 26 березня 2013 10:53

Українські полярники знайшли нафту неподалік станції "Академік Вернадський"

Українські полярники знайшли нафту неподалік станції "Академік Вернадський"
Фото: ru.tsn.ua

Українські вчені знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді поклади нафти і газу. Про це повідомляє урядовий портал.

"У Західній Антарктиці поблизу українській антарктичній станції" Академік Вернадський "українськими дослідниками за результатами геоелектричних зондування виявлено та замальовано на карті чотири аномалії типу" поклад нафти ". Загальна площа цих аномалій становить близько 900 кв. км, що також підтверджено даними супутникових досліджень ", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, отримані дані свідчать про існування в цій частині антарктичного шельфу нової нафтогазоносної провінції, реальні перспективи якої ще належить визначити.

"Також українськими дослідниками в районі Західної Антарктики вперше виявлені аномальні зони типу" поклад газогідратів "та визначено їх основні характеристики. Наявність цілого ряду супутникових аномальних зон, які виходять за межі виявлених раніше сейсмічними методами і перспективних на газогідрати, показує, що реальні запаси останніх на 25-30% перевищують колишні розрахунки ", - йдеться у повідомленні.

"Загальновідома зацікавленість провідних країн світу в Антарктиці як перспективному джерелі мінеральних ресурсів. Уряди деяких провідних країн світу, незважаючи на формальну заборону видобутку мінеральних ресурсів до 2048 року, розглядають можливість перегляду своїх фінансових та політичних зобов'язань по Антарктиці та Південному океану. Тому наукова присутність України в Антарктичному регіоні гарантує нашій країні участь в майбутньому у можливому розподілі ресурсів ", - йдеться в повідомленні на сайті українського Кабміну.

Станція "Академік Вернадський" розпочала свою роботу у 1996 році. До цього вона називалася "Фарадей" і належала Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Українські полярники знайшли нафту неподалік станції "Академік Вернадський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути