вівторок, 10 жовтня 2017 17:07

Українські лікарі хочуть оглянути Павла Гриба без дозволу Росії

Українські лікарі хочуть оглянути Павла Гриба без дозволу Росії
Павла Гриба затримали працівники ФСБ і вивезли до Росії. Фото twitter.com

Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров'я, керуючись листом Європейського суда з прав людини, відправляють українських лікарів провести огляд утримуваного в краснодарському СІЗО в РФ Павла Гриба.

Про це "Українській правді" повідомив директор консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"6 жовтня ЄСПЛ надіслав лист до адвоката Гриба, де повторно попросив до 16 жовтня надати висновки про обстеження хлопця українськими фахівцями. Генконсульство направило до російської сторони чергові звернення з вимогою допустити до затриманого медиків із України у період із 12 по 15 жовтня цього року. Враховуючи позицію Європейського суду з прав людини, Київ, не очікуючи рішення російської сторони про допуск українських лікарів до затриманого Гриба, керуючись відповідним листом ЄСПЛ, відряджає українських медиків до Російської Федерації", - сказав Погорельцев.

Він висловив сподівання, що російська сторона виконає прохання ЄСПЛ та надасть відповідний дозвіл на відвідання Гриба українськими фахівцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям хочуть заборонити їздити до Росії.

Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де "законно" оформили арешт. Білорусь своєї вини у викраденні українця російськими спецслужбами не визнає. Викрадення українця Павла Гриба - спланована операція російських спецслужб, але він не був їхнью конкретною метою.

Зараз ви читаєте новину «Українські лікарі хочуть оглянути Павла Гриба без дозволу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути