вівторок, 04 травня 2010 17:29

Українські і російські журналісти застрягли в Гімалаях через сепаратистів

Українські і російські журналісти застрягли в Гімалаях через сепаратистів

Група російських і українських журналістів, які здійснили подорож в Гімалаї, не може повернутися на батьківщину через те, що непальські ліворадикальні маоїстські угрупування блокували виїзди з району експедиції.

"Група журналістів з України та Росії, повертаючись з етнографічної експедиції по Гімалаям, виявилася блокована в передгір'ях у зв'язку з політичною ситуацією в країні", - повідомила "Інтерфаксу" телефоном російська журналістка Наталя Тоберт-Гребенщикова.

За її словами, в Непалі вже чотири дні триває надзвичайна ситуація - маоїсти вимагають відставки уряду, в Катманду не припиняються заворушення, а транспортне сполучення між містами блоковано - "при спробі навіть завести машину маоїсти підпалюють транспорт і б'ють людей".

Тоберт-Гребенщикова додала, що ситуація ускладнюється тим, що в Непал журналісти поїхали не за путівками, і ніякого зв'язку з посольством Росії або України в них немає.

"Ми блоковані в місті Дхарана на сході Непалу. У нас закінчуються гроші, банкомати та обмінники не працюють, у місті неможливо купити їжу, готелі всі закриті, всі виїзди з міста блоковані - до (столиці) Катманду 500 км", - зазначила вона.

За словами журналістки, паспорти група залишила в Катманду в цілях безпеки, "оскільки боялися втратити їх у горах під час експедиції". Вона додала, що через кілька днів у журналістів також закінчаться непальські візи.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Українські і російські журналісти застрягли в Гімалаях через сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути