пʼятниця, 05 серпня 2011 11:41

Українські дороги і метро перероблять під іноземців

Українські дороги і метро перероблять під іноземців

Головні автомобільні дороги України, якими будуть переміщатися учасники і гості Євро-2012, будуть облаштовані системою особливих дорожніх знаків.

Текстова інформація на них, крім українського, буде вказуватися ще й латинськими літерами, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури Україні

Це дозволить забезпечити комфортне і безпечне пересування громадян і гостей країни. Такі інформаційні покажчики будуть більш зрозумілі іноземцям, сообщіет Інтерфакс-України.

Назви, прописані латиницею допоможуть гостям безперешкодно потрапити в готелі, на стадіони, бази відпочинку і аеропорти, вважають у міністерстві.

Також для гостей Євро-2012 придумають особливу систему нумерації станцій Київського метро.

"Всі три лінії метрополітену отримають свій власний номер. Так, Святошинсько-Броварська лінія (червона), з якої почався розвиток метро, ??отримає номер 1. Куренівсько-Червоноармійська (синя) - номер 2. Сирецько-Печерська (зелена) - відповідно номер 3", - розповів голова Київського метрополітену Володимир Федоренко, пише РБК-Україна.

Кінцева станція певної лінії отримує номер 110 (для червоної лінії). Або 210 (для синьої лінії). Наступні за нею станції отримують номери 111-112 або 211-212 відповідно. Наприклад, якщо пасажир повинен проїхати зі станції "Академмістечко" до станції "Хрещатик" по Святошинсько-Броварській лінії, то він проїде від станції № 110 до станції № 120.

"Я це бачив у метрополітенах світу і дуже зручно орієнтуватися в цій нумерації. За номером станції можна навіть розуміти, яку відстань треба проїхати до мети", - сказав Федоренко.

Зараз ви читаєте новину «Українські дороги і метро перероблять під іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути