Ексклюзиви
четвер, 24 грудня 2009 20:05

Українські бібліотеки матимуть електронний варіант

Українські бібліотеки матимуть електронний варіант

В Україні будуть створені умови для вільного доступу до електронних бібліотечних ресурсів читачам зі всіх регіонів країни. Це передбачено концепцією Державної цільової національно-культурної програми щодо створення єдиної інформаційної бібліотечної системи "Бібліотека-ХХІ", яка була схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів 1579-р від 23 грудня 2009 року.

Зокрема, програмою передбачається переведення в електронну форму документів, які зберігаються в Державному бібліотечному, Національному архівному і Музейному фондах, фонді Державного архіву друку Книжкової палати України ім. Федорова, інших бібліотечних, архівних і музейних фондах.

Також заплановано створення єдиної інформаційної інфраструктури, яка охопить бібліотеки і архівні установи і забезпечить належний рівень роботи їхніх співробітників з використанням сучасних інформаційних технологій, забезпечення доступу до вказаних фондів з використанням Інтернету і єдиного веб-порталу "Бібліотека-ХХІ".

Крім того, програма передбачає, що публічні бібліотеки будуть забезпечені доступом до Інтернету, дооснащені комп"ютерною технікою, програмним забезпеченням і телекомунікаційним устаткуванням.

Фінансування програми, в об"ємі 344 млн грн, планується здійснити за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, а також грантів міжнародних організацій та інших джерел.

ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Українські бібліотеки матимуть електронний варіант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути