пʼятниця, 22 вересня 2017 20:21

Українське МЗС відреагувало на вирок журналісту Семені

Українське МЗС відреагувало на вирок журналісту Семені
Журналіст Микола Семена отримав 2,5 роки позбавлення волі умовно . Фото: krymr.com

Українське МЗС прокоментувало "вирок" так званого "залізничного районного суду м.Сімферополя" у справі громадянина України Миколи Семени.

Заява розміщена на сайті відомства.

Міністерство закордонних справ України висловило "рішучий протест у зв'язку з черговим ганебним наступом кремлівського окупаційного режиму на основоположні свободи людини та права громадянина України, журналіста Миколи Семени".

"Безпідставний та політично вмотивований "вирок" окупаційного "суду", яким Миколу Семену засуджено до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і заборонено займатися публічною діяльністю, є ще одним доказом цілеспрямованих репресій з боку держави-агресора проти мешканців окупованої української території АР Крим та м.Севастополя", – йдеться у повідомленні.

МЗС України закликало уряди іноземних держав та міжнародні правозахисні організації "не залишити без уваги черговий наступ Росії як держави-агресора й окупанта на основоположні свободи на території тимчасово окупованого Криму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістові Миколі Семені оголосили вирок

Нагадаємо, що контрольований російською владою Залізничний районний суд анексованого Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Його засудили до 2 років та 6 місяців умовно, а також заборонили вести публічну діяльність на три роки. Журналіста звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Зараз ви читаєте новину «Українське МЗС відреагувало на вирок журналісту Семені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути