субота, 29 червня 2019 17:24

Українська греко-католицька церква проситиме власний патріархат у Папи Римського

Українська греко-католицька церква проситиме власний патріархат у Папи Римського
Глава Української греко-католицької церкви Святослав обговорить з Папою Римським отримання власного патріархату. Фото: Religions

Глава Української греко-католицької церкви Святослав поїде в Рим, щоб обговорити з Папою Римським Франциском питання отримання статусу патріархату.

Блаженніший Святослав зазначив, що греко-католики України давно мають фактичний патріархат. Про це він заявив в інтерв'ю Релігійно-інформаційній службі.

Зустріч із Папою Римським відбудеться на початку липня в Римі.

"Наш спосіб впорядковувати душпастирське життя відповідає способу існування саме патріарших структур. І ми самі вчимося так жити, – сказав Святослав додавши, що Папа Франциск загалом підтримує цей устрій.

"Ми не беремо миро з Ватикану чи будь-де. Глава Церкви освячує миро у Києві, а потім воно розходиться по світу. І всіх дітей, яких хрестять у будь-якій частині світу, помазують миром, яке було посвячене в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві. Так не було завжди, бо були різні обставини, однак це частина нашого партикулярного права", – заявив очільник УГКЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синод ПЦУ позбавив Філарета права керувати єпархією

За його словами, на сьогодні зроблено вже багато для визнання за українськими греко-католиками їхнього власного патріархату. Проте кінцеве рішення залежить від Ватикану.

"Тому ми кажемо, що патріархат будується, бо він не дається, а його визнають. З нашого боку ми робимо все для того, щоб функціонувати як патріарша Церква. А питання визнання (не створення чи проголошення) – це питання, яке належить до рішення Вселенського Архієрея", – підкреслив Святослав.

"Відновлений" Філаретом Київський патріархат створює власний синод із 5-ти єпископів. Усіх їх напередодні відлучили від священнослужіння.

Зараз ви читаєте новину «Українська греко-католицька церква проситиме власний патріархат у Папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути