Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2007 13:36

Українок продавали в сексуальне рабство до Москви

У Зеленограді (РФ) зупинено діяльність міжнародної злочинної групи, яка займалася нелегальним ввезенням дівчат з України і схиляла їх до заняття проституцією.

За даними МВС Зеленоградського округа Москви, в лютому цього року у відділ по боротьбі з організованою злочинністю Зеленоградського округу Москви поступила інформація про те, що в місті діє організована група сутенерів.

Одночасно до департаменту по боротьбі з організованою злочинністю МВС РФ колеги з Дніпропетровської області України передали відомості про те, що з України в Московський регіон вивозили дівчат, яких примушували займатися проституцією. За даними оперативників, банда діяла протягом року. На підставі зібраних матеріалів у кінці березня в Україні порушили кримінальну справу за ст.149 УК України (торгівля людьми).

Правоохоронні органи України затримали одного з організаторів незаконного ввезення дівчат на територію РФ - 33-річну громадянку України, яка вербувала дівчат, переважно мешканок Кривого Рогу, і відправляла їх до Росії.

Зустрічала дівчат у Москві і контролювала їх діяльність інша громадянка України, за якою стежили співробітники відділу по боротьбі з організованою злочинністю Зеленограду.

Співробітники МВС встановили, що дівчат утримували в одній із орендованих квартир Зеленограду. Оперативники з"ясували, що спочатку дівчатам обіцяли роботу офіціанток. Як тільки вони потрапляли до Москви, у них відбирали документи і примушували займатися проституцією.

Сутенерку під час спроби продажу двох дівчат затримали. У квартирі, яку вона арендувала, виявили ще п"ятьох громадянок України, яких розшукували правоохоронні органи цієї країни. Майже всі вони не мали при собі ніяких документів, що засвідчують їх особу.

За фактом організації заняття проституцією відділ дізнання УВС Зеленоградського округу Москви порушив кримінальну справу, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Українок продавали в сексуальне рабство до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути