вівторок, 08 грудня 2015 18:02

Українка ввела в Туреччині моду на вишиванки

Українка ввела в Туреччині моду на вишиванки
Фото:odnako.su

Марія Артьомова організувала в турецькому Стамбулі продаж одягу, вишитого традиційним українським орнаментом. Замовлення приймає через соцмережі.

Марія родом із Кривого Рогу. Три роки тому вийшла заміж за турка і переїхала в Стамбул. В асортименті має сорочки, сукні, краватки, шкарпетки. Продає вироби із машинною та ручною вишивкою. За дитячі вишиванки просить близько 800 грн., дорослі - 940-1200.

"Три місяці тому мама привезла мені вишиванку, але вона виявилася замалою. То я запропонувала її на одній із зустрічей української громади в Стамбулі. Одразу знайшлися покупці. Питали, чи є ще. Оскільки у моєї подруги є швейна фабрика у Львові, прийняла замовлення. Відтоді все і закрутилося", - розповідає українка.

Спершу постачала в Туреччину лише вишиванки - поштою або літаком. Згодом перейшла на краватки, сукні, шкарпетки. Каже, орнамент на одязі найбільше подобається молоді.

"Цього року вишивка є в багатьох модних колекціях світових модельєрів. Тому український народний одяг потрапив у тренд. Жінки в Турції теж вишивають, але в національному одязі у них нічого подібного немає. Вишиванки купують турки, одружені з українками".

Згодом планує влаштовувати виставку-продаж на заходах української громади.

Зараз ви читаєте новину «Українка ввела в Туреччині моду на вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути