понеділок, 03 серпня 2009 08:29

Українка із судна "Аріана" після викидня стала "козирем" піратів

Українка із судна "Аріана" після викидня стала "козирем" піратів

В однієї із заручниць піратів Сомалі із захопленого ними судна Ariana стався викидень, вона потребує медичної допомоги. Крім медичної допомоги, жінці бракує елементарних санітарних умов. Але пірати відмовляються відпустити бодай одну полонянку.

Цю інформацію в понеділок підтвердив головний редактор інтернет-видання Морской бюллетень Совфрахт Михайло Войтенко.

"Ця нещасна жінка стала свого роду козирною картою піратів - використовуючи її відчайдушне положення, вони підсилили натиск на судновласника, вимагаючи швидкої домовленості по викупу і його доставці". Рівень піратського зла і насильства зростає", - констатує Войтенко.

Нагадаємо, 24 липня Морський бюлетень Совфрахт опублікував листа, отриманого від моряків захопленого піратами Сомалі українського балкера Ariana, в якому екіпаж повідомляє про своє критичне положення.

Судно Ariana з українським екіпажем у складі 24 чоловік (серед них дві жінки) було захоплене піратами Сомалі 2 травня. Суховантаж йшов під прапором Мальти.

Днями стало також відомо, що є жертва на іншому захопленому судні, турецькому балкері Horizon 1, там був поранений один з моряків, невідомо за яких обставин. Відомо також, що індійський військовий корабель, намагаючись зупинити піратів при захваті судна, обстріляв їх, причому одного убив, іншого важко ранив.

Судячи з інших дій індійських військових, можна передбачити, що мала місце низька бойова виучка і повна зневага життями моряків цивільних судів. Поранення і можливо загибель турецького моряка – явна відповідь піратів на дії індійських військових.

За матеріалом Совфрахт

Зараз ви читаєте новину «Українка із судна "Аріана" після викидня стала "козирем" піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути