четвер, 25 грудня 2008 11:51

Українець отримав 7 років за контрабанду урану в Росію

Суд міста Новошахтинська Ростовської області РФ засудив громадянина України Василя Мартиновича до семи років позбавлення волі, а громадянина Росії Юрія Сищикова - до шести років - за контрабанду радіоактивних речовин з України.

Про це повідомили в прес-службі управління Федеральної служби безпеки по Ростовській області.

"Як вдалося встановити співробітникам регіональної ФСБ, засуджені вступили в змову, згідно з якою Мартинович мав незаконно придбавати ядерні матеріали і переміщувати їх на територію Росії, а Сищиков - підшукувати в Росії покупців радіоактивних речовин", - сказано в прес-релізі.

Також зазначається, що в лютому 2008 року Мартиновича пішки перетнув російсько-український кордон з радіоактивною речовиною.

"В одному з готелів Новошахтинська Мартинович і Сищиков передали пробну партію речовини покупцеві, в ролі якого виступив співробітник ФСБ, після чого обох затримали", - наголошується в повідомленні.

За висновком експертів, вилучена речовина є металевим ураном-238, вагою 21,209 грама, ядерним матеріалом, радіоактивною речовиною і джерелом іонізуючого випромінювання.

Суд визнав Мартиновича і Сищикова винними в скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 220 КК РФ (незаконне придбання, зберігання, використання, передача чи руйнування ядерних матеріалів або радіоактивних речовин) і частиною 2 статті 188 Кримінального кодексу РФ (контрабанда радіоактивних речовин і ядерних матеріалів) і засудив їх до семи і шести років колонії загального режиму відповідно. Крім того, вони мають виплатити по 900 тис. руб. (близько 32 тис. дол.), повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Українець отримав 7 років за контрабанду урану в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути