Ексклюзиви
неділя, 29 жовтня 2023 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці відбили атаки на багатьох напрямках: карти бойових дій
8

Карта бойових дій на 28 жовтня
Фото: ISW
Карта бойових дій на 28 жовтня
Карта бойових дій на 28 жовтня
Карта бойових дій на 28 жовтня
Карта бойових дій на 28 жовтня

Українські війська відбили атаки російських окупантів поблизу Степового, Авдіївки, Кераміка, Тоненького, Опитного та Першомайського.

Росіяни перекинули на лінію фронту в Авдіївці елементи до восьми бригад, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Окупанти проводили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна. 28 жовтня вони не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський "воєнкор" писав, що батальйон "Білі вовки" успішно атакував поблизу Кремінної.

Російські ЗМІ писали про просування окупантів у районі Макіївки та атаки у районі Сіньківки та Кислівки 27 жовтня.

Українські війська продовжили наступальні операції на південь від Бахмуту, але не досягли будь-яких заявлених чи підтверджених успіхів.

Пов'язаний з Кремлем блогер заявив, що російські війська просунулися в районі Степового та атакували в районі Сєверного та на південних підступах до Авдіївки. Інший "воєнкор" писав, що російські війська переносять атаки в напрямку Авдіївського коксохімічного заводу на південь від Степового, контролюють терикон біля Авдіївського коксохімічного заводу. Тривають бої вздовж залізниці на південь-захід від терикона.

Західні та українські джерела повідомляють про великі втрати росіян у районі Авдіївки. Міністерство оборони Великобританії каже, що російські війська могли зазнати там одні з найвищих втрат на сьогодні 2023 року.

Пов'язаний із Кремлем блогер вказав, що окупанти просунулися в лісовому масиві поблизу Новомихайлівки та атакували позиції української армії поблизу Мар'їнки та Красногорівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони озвучили втрати РФ біля Авдіївки

28 жовтня російські війська розпочали обмежені наземні атаки у західній частині Донецької області, але не просунулися вперед.

ЗСУ не проводили жодних заявлених чи підтверджених атак у районі кордону Донецької та Запорізької областей 28 жовтня.

Російські ЗМІ стверджували, що 27 жовтня окупанти контратакували поблизу Старомайорська та з Новодонецького. "Воєнкор" заявив, що російські війська зміцнюють позиції на північний схід від Приютного. Інший стверджує, що українські війська атакували Нестерянку, Копані та Рівне, а також поблизу Новопрокопівки та Вербового.

Російське джерело стверджувало, що українські війська провели безуспішні бронетанкові атаки між Роботиним та Вербовим. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська також відбили українські атаки поблизу Роботиного.

Пов'язаний з Кремлем блогер, заявив, що українські війська досягли "незначних успіхів" під час атак поблизу Роботиного.

Російські війська продовжували наступальні операції під Авдіївкою 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

ЗСУ відбили понад 20 російських атак поблизу Степового, Авдіївки, Північного, Тоненького та Первомайського.

Росіяни обійшли українські укріплені позиції біля ресторану "Царське полювання" на південній околиці Авдіївки. Просунулися ближче до Авдіївського коксохімічного заводу та зміцнили подальший контроль над позиціями на Авдіївському сміттєзвалищі на північ від Авдіївки.

Український військовий оглядач заявив, що одне із командувань армії Росії змінило тактику в районі Авдіївки і тепер інструктує тактичні групи на північному та південному флангах Авдіївки чергувати атаки.

Російські війська проводять регулярні наступи на північ і південь від Авдіївки, але досягли лише незначних успіхів на північному фланзі Авдіївки.

Українські сили не проводили жодних підтверджених чи заявлених контратак поблизу Авдіївки 27 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Українці відбили атаки на багатьох напрямках: карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути