Ексклюзиви
неділя, 11 лютого 2007 19:19

Українці проти політреформи. Соцопитування

Українці проти політреформи. Соцопитування
49,9% українців вважають, що уряд в Україні повинен формувати президент, а затверджувати парламент. Такі дані соціологічного опитування обнародував Центр ім. Разумкова. 17,3% опитаних вважають, що формувати уряд повинна виключно Верховна Рада, 14,5% - виключно президент. 3% респондентів відповіли, що повинен бути інший спосіб формування Кабінету міністрів. 14,4% не змогли відповісти на питання.

За даними соціологів, 76,6% українців не підтримують відміни посади президента України. Більше всього супротивників відміни цієї посади на Заході України (90,6%), а більше всього прихильників - в східних областях (21,8%).

Разом з тим, згідно соцопитування, 38,6% українців стверджують, що в Україні діє парламентсько-президентська форма правління. Лише 9% українців підтримають акції протесту і візьмуть у них участь у випадку, якщо Конституційний Суд прийме рішення про відміну змін до Конституції, внесених 8 грудня до 2004 р., і відновлення попередньої системи влади.

Слід зазначити також, що 33,5% українців вважають найкращою для України мажоритарну систему виборів у Верховну Раду.

Соціологічне дослідження проводилося у всіх областях України, Києві і АР Крим з 15 до 21 грудня 2006 р. Опитали 2001 респондента у віці від 18 років. Помилка вибірки складає 2,3%, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Українці проти політреформи. Соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути