пʼятниця, 03 серпня 2018 08:41

Українці продають безпілотники в ЄС

Українці продають безпілотники в ЄС
Українці продають безпілотники в ЄС. Фото - iPhones.ru

Українці Валерій Яковенко та Февзі Аметов перетворили своє захоплення дронами на бізнес і постачають безпілотники країнам Євросоюзу.

Розпочали друзі свій бізнес у 2013 році. Тоді їхня інноваційна компанія складалася лише з них двох, все доводилося робити самостійно. Зараз компанія розробляє і тестує інноваційні безпілотні технології разом з Європейським космічним агентством, повідомляє UA|TV.

"Наші основні клієнти на території Євросоюзу – на перших етапах це були компанії, які займаються геодезичними роботами, обмірними роботами, видобувні підприємства. І за короткий проміжок часу з нами стали працювати вже 200 видобувних підприємств. Ми надавали їм послуги з обробки даних, зі сканування їхніх об'єктів, ми продавали їм технології – і таким чином розвивалися", – говорить Валерій Яковенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два вильоти дрона — один звільнений агроном – українські фермери озброюються безпілотниками

В Україні головний напрямок – використання безпілотників у сільському господарстві. Дрони над полями допомагають аграріям правильно поливати врожай і вносити добрива в ґрунт. Камера на безпілотнику фотографує поле, а з тисяч знімків можна скласти його карту, яка надасть різну корисну інформацію.

В Одесі провели випробування новітніх тактичних дронів-невидимок Sparrow-LE. Вони здатні розвивати швидкість до 120 км/год. Їхня вага - 3 кг. Це дозволяє військовим носити їх з собою в рюкзаку.

Зараз ви читаєте новину «Українці продають безпілотники в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути