пʼятниця, 25 листопада 2011 13:23

"Українці мають постійно повертатися до теми Голодомору" — Васюник

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

Правда про Голодомор реанімує національну пам'ять. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив співкоординатор Громадського комітету зі вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років Іван Васюник.

"Без національної пам'яті не відбудеться здорова нація. Думка породжує дію, вчинок формує звичку, звичка – характер, а характер породжує долю. Тому українці мають постійно повертатися до цієї сторінки своєї історії, доки вона не стане традицією, надбанням культури", - наголосив він.

За словами Васюника, у очевидців відбувалася ломка свідомості, коли вони зрозуміли, що про це можна розповідати дітям, онукам.

"Українці тепер знають правду про Голодомор із багатьох джерел. Кожен може сформувати свою позицію незалежно від офіційної пропаганди чи контрпропаганди", - зауважив він.

"Українці пережили у ХХ столітті дві світові війни, розпад Австро-Угорської й Російської імперій, радянську та польську окупації й Голодомор. Нація, що перейшла через такі випробування, приречена жити у свободі. Але ми не маємо права цього забувати – це повинно бути в нашій колективній пам'яті, аби більше ніколи подібного не трапилося", - підкреслив колишній віце-прем'єр.

Чому Західна Україна сприймає Голодомор однозначно, а на Сході тривають суперечки Іван Васюник пояснює у новому номері журналу "Країна" № 45 (98) за 25 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Українці мають постійно повертатися до теми Голодомору" — Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути