понеділок, 29 вересня 2008 18:14

Українці хочуть переходу армії на контракт

Більшість (61,4%) громадян України підтримують відміну призову і перехід Збройних сил до комплектування особовим складом за контрактом. Такі дані опубліковані в журналі Центра Разумкова "Національна безпека і оборона", який був презентований в п"ятницю, 26 вересня на круглому столі "Куди крокує професіоналізація української армії?".

Дещо несподіваним є факт зниження в 2008 році рівня підтримки цього кроку майже на 8% (у 2002 році - 69%). Примітно, що це відбулося не за рахунок збільшення тих, хто коливається з однозначною відповіддю, а за рахунок тих, хто вважав такий перехід за доцільний. Можна допустити, що це не стільки свідчить про зміну позицій громадян, скільки відображає їх оцінку успішності процесу переходу.

Найвищим є рівень готовності до служби за контрактом на Заході і в центрі країни (64% і 61%, відповідно), найнижчим - на Сході (50%); вищим - серед чоловіків (68% проти 48% серед жінок). За віковою ознакою, найвищу готовність демонструють молоді люди 18-29 років (70%), найнижчу - громадяни віком понад 60 років (41%).

Більшість з опитаних, готових розглядати можливість військової служби за контрактом, погодилися б на неї за умови, якщо сума грошової оплати складала б 3-5 або 5-10 прожиткових мінімумів (1 900-3 200 або 3 200-6 400 гривень на місяць), повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Українці хочуть переходу армії на контракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути