Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 11:09

Українці Франції влаштовують твіттер-шторм на підтримку полонених Донбасу

  Фото:  Євромайдан SOS
Фото: Євромайдан SOS

Українці, що проживають у Франції долучилися до збору підписів за звільнення полонених Донбасу. На сьогоднішній день до акції доєдналися 460 людей. Відповідну петицію вчора розмістили на спеціальному сайті.

Організатори кажуть, що вона адресована учасникам Нормандської четвірки. В першу чергу - Франсуа Оланду та Анґелі Меркель. Вже завтра вони обговорюватимуть проведення виборів на окупованих територіях.

"Досі в підвалах бойовиків знаходяться 140 людей. Ми звертаємося до людей доброї волі в різних країнах. Полонені на Донбасі позбавлені голосу. Ми можемо стати на їх захист. Заради цінності людського життя, яку європейцям все-ще доводиться відстоювати", - каже Ігор Решетняк із Парижа.

На прохання організаторів збору підписів - ЄвромайданСОС та ЄвромайданПресс в Києві, Решетняк разом з колегами з Ukraine Action переклали французькою цей та ще пару інших текстів. Крім того, Ігор поширює інформацію про акцію серед українців Парижу.

"Важливо що у акції беруть участь не тільки діаспоряни, але й пересічні європейці. На жаль більшість французів не дуже цікавиться Україною. Вони розуміють, що Україна є жертвою, а Росія - агресором. Але оскільки Україна не є для них цікавою - то вони в більшості зараз не зможуть сказати, для прикладу, чи ще тривають бойові дії на Донбасі", - розповідає Gazeta.ua Решетняк.

Учасників до процесу залучають через соціальні мережі. Наприклад, сторінку "Українці у Франції" в Facebook. Людей закликають підписати петицію, поширювати матеріали та заклики до Норманської четвірки та інших політиків із хештегом ‪#‎FreeDonbasHostages‬.

"12 лютого з 6.00 до 23.59, напередодні засідання міністрів у форматі "Норманської Четвірки" зайдіть в подію і візьміть участь в твіттерштормі, поклікавши по автотвітах. Разом ми зможемо привернути увагу світу до долі полонених на Донбасі!" - переконані організатори.

Крім того, Ігор разом з іншими активістами організовує покази фільмів і панельні дискусії, спрямовані на те, аби привернути увагу французів до українського питання.

З Лігою Прав Людини вони організовували у Парижі презентацію двох звітів: "Ті, що пережили пекло" - свідчення тих хто перебував в місцях незаконного ув'язнення на Донбасі та "Стан цивільного населення в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Нагадаємо, голови зовнішньополітичних відомств України, Німеччини, Франції та Росії зустрінуться 13 лютого у Мюнхені.

У ці дні там проводиться міжнародна конференція з безпеки. Планується, що її також відвідає президент Петро Порошенко, який перетнеться там із російським прем'єром Дмитром Медведєвим.

Зараз ви читаєте новину «Українці Франції влаштовують твіттер-шторм на підтримку полонених Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути