Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2013 00:29

Україна займає перше місце у світі в рейтингу споживання алкоголю серед молоді

Україна  займає перше місце у світі в рейтингу споживання алкоголю серед молоді
Фото: podrobnosti.ua

За результатами досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я, українська молодь займає перше місце у світі в рейтингу споживання алкоголю серед дітей і молоді: 40% підлітків споживають алкогольні напої принаймні один раз на місяць. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Львівської міськради.

Як повідомив завідувач відділенням міської дитячої лікарні Ігор Лукасевич, у відділ реанімації все частіше надходять діти із важким алкогольним отруєнням, починаючи із 15 років. До того ж, щороку кількість таких випадків збільшується в середньому на 10-15%.

Надмірне вживання або зловживання алкоголем починається змолоду — 28% у віковій групі до 29 років, і збільшується з віком, досягаючи пікових значень у віковій групі 40-49 років — 26,7%. Кожен десятий українець малорухомий — тобто мало ходить пішки чи їздить на велосипеді, рідко або й взагалі не займається спортом. Високі показники малорухомого життя — 11% — спостерігаються вже у віковій групі 18-29 років. Більше того, опитування дітей 12-14 років показує, що першу у своєму житті порцію алкоголю діти отримують із рук своїх батьків.

Зараз ви читаєте новину «Україна займає перше місце у світі в рейтингу споживання алкоголю серед молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути