вівторок, 07 травня 2013 13:57

Україна заборонила ввезення свинини з Білорусії через підозру на африканську чуму

Україна заборонила ввезення свинини з Білорусії через підозру на африканську чуму
Фото: АР

Україна з 7 травня заборонила ввезення з Білорусії свиней, продукції та сировини з них у зв'язку з можливою спалахом в одному з білоруських районів африканської чуми свиней (АЧС), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з появою в засобах масової інформації повідомлень про загибель тварин у Барановицькому районі Республіки Білорусь і підозрою виникнення африканської чуми свиней розпорядженням заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини від 7 травня 2013-го року тимчасово забороняється до з'ясування обставин ввезення з цієї країни в Україну схильних до цього захворювання тварин, продукції та сировини з них", - йдеться в повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Захворювання передається при прямому контакті хворих та здорових тварин, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від цього захворювання немає.

В Україні був зафіксованй один випадок захворювання свиней африканською чумою - 31 липня 2012 року в Запорізькій області.

Зараз ви читаєте новину «Україна заборонила ввезення свинини з Білорусії через підозру на африканську чуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути