понеділок, 08 лютого 2010 14:28

Україна послухалася сирен з Москви - зарубіжні ЗМІ про вибори

Україна послухалася сирен з Москви - зарубіжні ЗМІ про вибори

Польське видання tvn24 опублікувало огляд реакції зарубіжної преси на Президентські вибори в Україні. Особливо багато уваги виборам приділили італійські ЗМІ.

Газета Corriere della Sera пише, що Україна, яка "розривається через історичні поділи і взаємні звинувачення у фальсифікації результатів виборів", послухала "сирен з Москви" і вибрала президентом Віктора Януковича.

На думку оглядача видання, перемога Януковича у другому турі виборів - приклад того, як історія може мстити. Після падіння Берлінської стіни і розпаду Радянського Союз, Захід увесь час поширював свій вплив на Схід. Цього разу вперше після цих подій Кремль отримав нагоду отримати дружні землі на Заході.

Corriere Della Sera звертає увагу на зміни, які відбулися Помаранчевої революції. Янукович вже не є "простим слугою Путіна". Під час своєї передвиборчої кампанії Віктор Федорович також наголошував на тому, що Україна зацікавлена увійти до Європи.

Інша італійська газета La Repubblica відмову Тимошенко у неділю визнати свою поразку назвала закликом до повстання. Водночас видання наголосило на тому, що Помаранчева революція закінчилася. Якщо прихильники прем"єр-міністра вдадуться до протестів і оскарження результатів виборів у Верховному Суді, їхні дії можуть призвести до тривалого паралічу країни.

Французька преса також дотримується думки, що з перемогою Януковича, в Україні настав кінець Помаранчевої революції. Перемозі цього кандидата дуже радіє Росія.

Пролівацьке видання Liberation зазначає, що після першого туру голосування кремлівський дует "Медвєдєв-Путін" задоволено потирав руки. Після поразки Віктора Ющенко настав час поновити сердечні стосунки між двома братніми народами. Януковича видання називає гнучким політиком. Він доказав, що задля того, щоб залишитися при владі, він готовий змінити основу своєї програми.

Консервативне видання Le Figaro звертає увагу на малий розрив між кандидатами. Схоже на те, що колишній хуліган з часом став учнем реальної політики. Його проросійська орієнтація не послабла, але задля підлабузництва західним капіталам, він говорить про своє звернення до демократичних цінностей і готовність зближення з ЄС.

Про нового українського президента говорять і за океаном. Американський Wall Street Journal пише про те, що після перемоги Януковича на Президентських виборах є шанси, що в Україні настане період політичної стабільності і консенсусу в економічній політиці.

Видання наголошує на політичному перевтіленні нового лідера країні і його Партії регіонів останніми роками. Фінансові справи олігархів, які оточують Януковича стали прозорими. Вони суворо дотримуються сплати податків і впевнені, що їхнє процвітання в майбутньому нерозривно пов"язане зі зменшенням корупції, розвитком ринкової політики та інтеграцією України у багаті ринки ЄС.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна послухалася сирен з Москви - зарубіжні ЗМІ про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути