середа, 25 травня 2011 18:43

Україна посіла 68-ме місце у рейтингу миролюбності

Україна посіла 68-ме місце у рейтингу миролюбності

Міжнародна організація Vision of Humanity опублікувала рейтинг миролюбності країн Землі Global Peace Index (GPI). У списку, який складається з 153 держав, Україна розділила 69-70 місце з невеликою південноафриканською країною Свазіленд.

Вище України, на 68-му місці, у рейтингу миролюбності знаходиться Індонезія, нижче, на 71-му, - Кіпр.

Серед країн Центральної та Східної Європи Україна посіла 15-е місце з 29-ти. Перші три позиції в рейтингу Центральної та Східної Європи зайняли Чехія, Словенія та Угорщина. Останніми в цьому рейтингу є Туреччина (27 місце), Грузія (28) та Росія (29).

Найбільш миролюбними країнами, згідно з рейтингом GPI, є Ісландія, Нова Зеландія і Японія. Також до першої десятки увійшли Німеччина (4 місце), Чехія (5), Австрія (6), Фінляндія (7), Канада (8), Норвегія (9) і Словенія (10).

На останньому, 153-му місці рейтингу розташувалася африканська країна Сомалі. Крім неї, до найбільш войовничо налаштованих країн світу ввійшли: Ірак (152 місце), Судан (151), Афганістан (150), КНДР (149), Демократична Республіка Конго (148), Російська Федерація (147), Пакистан (146), Ізраїль (145), Центрально-Африканська Республіка (144).

Нагадаємо, в минулорічному рейтингу GPI України займала 97-е місце з 149 країн. Першою була Нова Зеландія. Друге і третє місце посіли Ісландія та Японія. Замикали рейтинг Ірак на 149-му місці, Сомалі та Афганістан на 148 і 47 відповідно. Росія була сто сорок третьою у рейтингу. У рейтингу Центральної та Східної Європи минулого року Україна займала 19-е місце з 27-ми країн, в яких обчислювали рейтинг миролюбства.

При складанні рейтингу Global Peace Index враховуються такі показники, як число співробітників правоохоронних органів на 100 тис. населення, кількість ув'язнених, залученість країни в міжнародних конфліктах, обсяг витрат на оборону та інші показники.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла 68-ме місце у рейтингу миролюбності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути