Ексклюзиви
середа, 26 червня 2019 15:39

Україна не вийшла з ПАРЄ, але наша реакція має бути болючою - Береза

Україна не вийшла з ПАРЄ, але наша реакція має бути болючою - Береза
На голосуванні проросійську резолюцію підтримали 118 членів ПАРЄ, 62 - були проти, 10 - утрималися. Зокрема за повернення РФ голосували Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Туреччина. Україну ж підтримували Грузія, Польща, Велика Британія й країни Балтії. Фото: Інтерфакс-Україна

Потрібно припинити всі можливі спекуляції і розгін фейків. Україна не вийшла з Парламентської асамблеї Ради Європи.

Пише у Фейсбуці народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Борислав Береза.

"Українська делегація призупинила свою роботу в ПАРЄ на період цієї сесії і братиме участь лише в процесах щодо оскарження повноважень російської делегації і накладення на неї санкцій", - пояснює він.

Репутація ПАРЄ в Європі сильно підірвана, пише нардеп.

"У європейських ЗМІ почалася кампанія по обструкції депутатів ПАРЄ, які проголосували за повернення до Асамблеї російської делегації. У німецькій пресі почали вже публікувати поіменний список усіх, хто проголосував за. Люди хочуть знати своїх "героїв", - наголошує Борислав Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми склали зброю, тож Європа вирішила миритись з РФ – Портников про повернення Росії в ПАРЄ

За його словами, реакція України повинна бути виваженою, прагматичною, цинічною і болючою для ПАРЄ.

"Це повинно бути швидке консолідоване рішення Верховної Ради, президента і міністра закордонних справ. Як один із варіантів - це відкликання запрошення ПАРЄ бути спостерігачами на виборах в Україні і закриття офісу Ради Європи в Києві через непродовження меморандуму. Після того, як наплювавши на свої правила і знищивши повагу до стандартів демократії, керівництво ПАРЄ повернуло в зал країну-агресора, країну-окупанта, Рада Європи втратила право бути моральним авторитетом і задавати стандарти. Для початку Раді Європи і ПАРЄ треба буде відновити свою репутацію.

Україна й далі взаємодіятиме з ПАРЄ, як з органом, у якому ухвалюють важливі резолюції. Формат роботи буде визначено найближчим часом", - додає Береза.

Парламентська асамблея Ради Європи 25 червня ухвалила резолюцію, що ускладнює процедуру накладання санкцій. Це означає, що Росія зможе повернутися до складу організації без виконання поставлених перед нею умов. Нова резолюція обмежила право установи позбавляти делегації-учасники права голосу, як було зроблено з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна не вийшла з ПАРЄ, але наша реакція має бути болючою - Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути