вівторок, 23 липня 2013 10:50

Українці згодні працювати без відпусток та перерв на обід

Українці згодні працювати без відпусток та перерв на обід
Фото: ogo.ua

Зарплати у 24% українців за півроку виросли, пише "Сегодня". Правда, не у всіх - похвалитися збільшенням окладів можуть програмісти, маркетологи, рекламісти і медики. У 20% офісних співробітників (переважно - у працівників сфери послуг, будівництва та торгівлі) зарплати впали.

У решти 56% працівників, згідно з опитуванням hh.ua, ставки з початку року ніяк не змінилися. Хоча найчастіше українці працюють навіть без обіду: 17% зізналися, що у них немає перерви під час робочого дня, а перерва кожного другого співробітника триває менше години. Загалом же 95% офісних співробітників хоч раз працювали під час перерви, а стандартна година на обід або відпочинок є тільки у 45% людей.

Проблеми в українців і з відпусткою: 95% респондентів відривали від відпочинку заради роботи, і лише 3% опитаних можуть відключити телефон і забути про свою роботу. Кожен другий офісний працівник стикається з труднощами при бажанні отримати відпустку, 40% опитаних не завжди можуть взяти відпустку тоді, коли хочуть, а кожному 10-му його не сплачують. І тільки кожен десятий українець може відпочити належні 3 тижні або місяць (більше третини взагалі відпускають максимум на тиждень).  ]

Українці часто погоджуються на завідомо важкі умови роботи, визнає Ганна Шкапа, hr-меденжер одного з великих українських банків.

"На це людей штовхає потреба. Але я вважаю, більше користі фірмі приносить робота з розміреним графіком. Ну або людина переробляє, тому що закохана у свою роботу".

У молодих фахівців з відпочинком складається по-різному.

"Перерва на обід є. Але у відпустку відпускають дуже неохоче, і всього на 14 днів. Причому ти завжди повинен бути на телефоні, ще краще - в скайпі, щоб начальство могло поставити запитання, - каже 22-річна гейм-дизайнер Катерина. - А на попередній роботі начальник міг зателефонувати мені із завданням в 11 вечора. Пішла, бо неможливо ".

"А я спокійно можу піти на годину на обід, хоч додому поїхати. А можу за 15 хвилин поїсти і далі працювати. Проблеми не бачу. На відпустку теж сподіваюся", - каже 25-річний веб-розробник Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Українці згодні працювати без відпусток та перерв на обід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути