пʼятниця, 21 січня 2011 15:47

Українську організацію у Росії судитимуть 31 січня

Українську організацію у Росії судитимуть 31 січня

Верховний Суд Росії розглядатиме позов Мін'юсту про ліквідацію Об'єднання українців Росії 31 січня.

Про це Gazeta.ua довідалася від співголови Об'єднання українців Росії Валерія Семененка.

"Ми подамо зустрічний позов, оскільки звинувачення Мін'юсту до нашого об'єднання цілковито безпідставні, - сказав Семененко. - Нас звинувачують у тому, що ми виступали на радіо, хоча це ніяк не порушує законодавство. Ми розібрали їхню позовну заяву, докладно написали заперечення по пунктах і офіційно передали його до Верховного Суду".

Валерій Семененко зазначив, що Об'єднання українців Росії ліквідовують за політичну діяльність.

"Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що нас ліквідовують за політичну діяльність. Нам би хотілось дізнатись, що це за політична діяльність. Хай нам скажуть, бо ми не знаємо. Мін'юст проте намагається дистанціюватись від політики. Стверджує, що жодного політичного підтексту в ліквідації ОУР немає. А Міністерство закордонних справ Росії підтверджує, що таки є. Кому вірити? Логічно, більш високому посадовцю", - зазначив він.

За словами Семененка, спочатку ліквідували Федерацію національної культурної автономії українців, потім узялися за українську бібліотеку в Москві.

"Тепер ми. Якщо російська влада хоче ліквідувати, вона все одно ліквідує. Українські дипломати вже заявили, що створюватимуть нову ефективну українську організацію в Росії. Разом з російською владою МЗС України, звісно, може створити на папері якусь організацію, але за рахунок самоорганізації українців цього просто не вдасться", - додав співголова ОУР.

Раніше Об'єднання українців Росії та Федеральна національно-культурна автономія українців Росії закликали владу Росії припинити тиск на організації.

Зараз ви читаєте новину «Українську організацію у Росії судитимуть 31 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути