пʼятниця, 13 грудня 2019 09:28

Український полковник хотів інтегруватися з росіянами

Український полковник хотів інтегруватися з росіянами
Український полковник хотів інтегруватись з Росіянами. Після скандалу довелось вибачатись.Фото: ukrinform.ua

12 грудня на круглому столі "Національна стійкість: нові підходи у вирішенні старих проблем" начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ полковник Олексій Ноздрачов заявив, що українська армія готова до інтеграції і співробітництва з бойовиками на Донбасі та збройними силами Російської Федерації та спровокував скандал. Про це йдеться на сайті tsn.ua

"Я вас хочу запевнити, що військові і військові росіяни, які проти нас воювали та продовжують воювати, і навіть ті військові, які є у формуваннях Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято політичне рішення й імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко", - заявив Ноздрачов.

За його словами, військові традиції допоможуть порозумітися українцям та росіянам, попри національні розбіжності та заподіяні кривди.

"Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються – не будемо вдаватися в деталі. Беремо загальну картинку: праворадикалізм зараз випущений безконтрольно і немає, крім спеціальних служб, державної політики щодо реінтеграції саме цих ветеранів, а іноді не завжди ветеранів, а іноді не завжди людей, які піклуються про безпеку держави, до державної політики та реінтеграції до ініціатив", - заявив полковник ЗСУ.

12 грудня близько 22.00 прес-служба Генерального штабу ЗСУ відреагувала на слова Ноздрачова. У Генштабі наголосили, що оціночні судження полковника Ноздрачова є його приватною політичною позицією та не відображають поглядів армійського командування.

"Начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, що виходять за межі його службових обов'язків та компетенції очолюваного ним підрозділу", - йдеться у повідомленні.

У командуванні повідомили, що за фактом заяв полковника призначено службове розслідування, про результати якого буде поінформовано додатково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пропагандистами з Росії стежитиме СБУ

Після заяви Генштабу, полковник вибачився за свої слова у соціальній мережі Facebook, та назвав висловлення великою помилкою.

"Під час круглого столу я допустив велику помилку, некоректно висловившись стосовно ветеранів і військовослужбовців, що виконують завдання у боротьбі з російською агресією. Я відверто помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Я абсолютно не висловлював думку керівництва Збройних Сил України. Це моя провина і я її усвідомлюю", - сказав полковник Олексій Ноздрачов.

Наріжним каменем Мінських угод зараз є питання про кордон. У нинішньому тексті документу вказано, що процес отримання контролю над ним починається на наступний день після місцевих виборів на окупованому Донбасі. Проте він може тривати десятиліттями. Це взагалі не підходить нам. Немає ніякої гарантії, що Росія колись віддасть контроль над кордоном Україні.

Зараз ви читаєте новину «Український полковник хотів інтегруватися з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути