пʼятниця, 11 лютого 2011 20:39

Українських солдатів змусять самим собі готувати їжу

Українських солдатів змусять самим собі готувати їжу

Міноборони до осені відмовиться від системи забезпечення харчування військовослужбовців приватними підприємствами. Про це заявив міністр оборони Михайло Єжель.

"Я думаю, що нам вдасться приблизно до вересня повернутися до традиційної нормальної системи харчування", - сказав міністр.

За словами Єжеля, після переходу на систему харчування із залученням комерційних фірм в армії були проведені відповідні організаційні і кадрові зміни. На даний момент армії необхідно залучити близько 4 тисяч осіб особового складу для відновлення можливості самостійного забезпечення харчування солдатів.

До 12 лютого Міноборони переведе на нормальне харчування 10 військових частин, харчування яких забезпечувалося комерційною фірмою "Івала" і які до цього дня залишалися без гарячого харчування, зазначив Єжель

"Залишилося 10 військових частин, які сьогодні до кінця дня перейдуть на гаряче харчування", - сказав міністр.

Він підкреслив, що військові повністю відмовилися від послуг цієї фірми, а також розкритикував діяльність "Івали", зазначивши, що за час співпраці фірми з Міноборони було зафіксовано 16 випадків отруєнь.

Єжель також відзначив випадки протидії представників "Івали" передачі обслуговування військових частин представникам інших компаній, з якими Міноборони зараз співпрацює.

Нагадаємо, раніше товариство з обмеженою відповідальністю "Івала" звернулося до Генпрокуратури з проханням притягнути до відповідальності посадових осіб Міноборони, дії яких призвели до виникнення позабюджетної заборгованості і зриву харчування особового складу. "Івала" також звинуватила Єжеля у лобіюванні інтересів підприємства "Оптукрпром-ВР".

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Українських солдатів змусять самим собі готувати їжу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути