вівторок, 28 січня 2014 10:09

"Українські прикордонники пропустили мене без черги" — Сергій Коба
7

Фото: Фото надані Сергієм Кобою

Один із публічних активістів "Автомайдану" Сергій Коба зараз знаходиться в Німеччині. В Європі, він за його словами, буде влаштовувати свій Євромайдан. Так, вже з іншими українцями пікетував оселі українських олігархів в Австрії. Про це він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Мені передали, що за той виступ 19 січня на Майдані, де я закликав людей мирно піти до Верховної Ради і вимагати в депутатів відмінити закони 16 січня, мені грозить 15 років. І то в кращому випадку, якщо мене б ще довезли до тої тюрми. Тому наші порадили поїхати з України. Спочатку була ідея про якісь безвізові країни. Але я не зміг би лежати на сонці в такий час. В мене стояла шенгенська віза, тому я вирішив їхати до Європи. Рішення прийняв за годину. Зібрався, взяв і речі і поїхав. На моїй машині їхали друзі, я був в іншому авто. Ми спеціально їхали такими трасами, де було б поменше постів ДАІ. Так і було, ми побачили лише два. І то вони нас не зупиняли", - зізнається Сергій.

На україно-польському кордоні Кобу теж не зупиняли.

"Навпаки, коли мене побачили прикордонники, впізнали і пропустили без черги. Так приємно було. Вже на тому боці я сів за кермо свого "апельсина" і поїхав. В Німеччині живу в друзів. До України повернусь тільки тоді, як знатиму, що буду в безпеці", - каже він.

 

Зараз ви читаєте новину «"Українські прикордонники пропустили мене без черги" — Сергій Коба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути