Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2015 14:42

Українські добровольці стали жертвами міліцейського свавілля - депутат від РПЛ

Українські добровольці стали жертвами міліцейського свавілля - депутат від РПЛ

Верховна Рада повинна якнайшвидше прийняти закон, який допоможе захищати патріотів, добровольців та борців за суверенність держави. Про це Ігор Мосійчук заявив на своїй сторінці в мережі Facebook.

"В Маріуполі за ґратами продовжують утримувати українських патріотів у так званій справі групи "Равлики", які затримали цілу групу сепаратистів із зброєю, вибухівкою та агітаційною літературою. Діяли з відома і за погодженням з тодішнім заступником начальника Донецької міліції Ільйою Ківою. Але через конфлікт Ківи з очільником Донецької міліції генералом В'ячеславом Аброськіним затримала донецька міліція не сепаратистів а українських добровольців. Трьох з ув'язнених патріотів вдалося витягти на поруки народних депутатів", - розповідає радикал.

Також член фракції Радикальної партії приголомшений через дії судді та прокуратури під час розгляду даної справи.

"Суддя задавав явно провокативні питання та нав'язував думку, що саме українські патріоти руйнують будинки та інфраструктруру на Донбасі. Це не припустимо. А прокуратура до звинувачення додала декілька обтяжуючих статей", - обурюється Мосійчук.

Між тим, депутат заявив, що парламент має неодмінно видати закон, якій би захищав патріотів та борців за суверенність держави.

"Разом з колегами ми ініціюємо ухвалення парламентом закону про особливість здійснення правосуддя в зоні АТО, згідно якого бійців ЗСУ, МВС та добровольців у випадку звинувачення їх у скоєнні будь-якого злочину має судити не Донецький чи Луганський суд а суд за місцем прописки військової частини чи підрозділу МВС. Тільки так ми зможемо уникнути ідеологічної заангажованості суддів", - завершив член Радикальної партії.

Зараз ви читаєте новину «Українські добровольці стали жертвами міліцейського свавілля - депутат від РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути