понеділок, 25 червня 2012 18:55

Українська армія не розводить свиней та рогату худобу з 2006-го року

Українська армія не розводить свиней та рогату худобу з 2006-го року
Міноборони намагається обмежити господарську діяльність військових частин. Фото: tsn.ua

Військові формування в Україні, починаючи з 2006 року, не займаються розведенням великої рогатої худоби, свиней, птиці та вирощуванням зернових культур. Про це заявили в прес-службі Міноборони у відповідь на статтю у виданні "Дзеркало тижня".

За словами військових, міністерство намагається обмежити господарську діяльність військових частин. З реєстру суб'єктів господарської діяльності в Збройних силах виключені 632 військові структури.

Зараз до цього реєстру суб'єктів господарської діяльності включені 365 військових частин, які займаються наданням послуг і здачею в оренду військового майна.

У Міноборони кажуть, що військові частини Збройних сил вже сьомий рік не займаються розведенням великої рогатої худоби, свиней, птиці, вирощуванням зернових культур. Зазначені види господарської діяльності вилучені з усіх свідоцтв про реєстрацію військових частин як суб'єктів господарської діяльності в Збройних силах.

У той же час, розведенням худоби, свиней, птиці, займаються інші військові формування, що не входять в сферу управління Міноборони - прикордонні, внутрішні та ін.

У міністерстві також відзначили, що не передбачають введення для Збройних сил додаткових видів господарської діяльності. Метою цього проекту постанови є приведення затвердженого переліку видів господарської діяльності вимогам Національного класифікатора України.

Довідка

У 2009 році у зв'язку зі зміною Класифікатора видів господарської діяльності постановою Кабінету Міністрів Україні від 15 квітня 2009 р. № 360 затверджено нову редакцію Переліку видів господарської діяльності, здійснення якої дозволяється військовим частинам Збройних сил та інших військових формувань.

Згідно з наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11 жовтня 2010 року № 457 "Про затвердження та скасування національних класифікаторів" з 1 січня 2012 року набрав чинності новий Національний класифікатор України ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності", положеннями якого суттєво змінена структура класифікації видів економічної діяльності (назва кодів та видів економічної діяльності), яка була визначена ДК 009:2005.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія не розводить свиней та рогату худобу з 2006-го року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути